НБУ разработал дополнительные требования к коллекторам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ разработал дополнительные требования к коллекторам

Казна и Политика
491
Міжнародний валютний фонд відмовився надавати Україні транш з кількох причин. Зокрема, українська влада має ухвалити низку законів.
Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю журналістам під час форуму Україна 30.
Як зазначив Зеленський, Україна перебуває в програмі МВФ, за якою вже отримала 2,1 млрд доларів.
«Ще у нас два транші. Загалом у цій програмі три транші: 700 мільйонів і ще 700 мільйонів. Зараз вони мали визначити дату, коли буде виділено другий транш у 700 мільйонів. Програма не виконана через декілька речей», — сказав він.
Серед причин невиконання програми Зеленський назвав закон про Вищу раду правосуддя (ВРП). Втім, відповідний законопроект про ВРП, а також законопроект про НАБУ вже зареєстровані, зазначив він.
«Є ще кілька економічних законів, які ми повинні прийняти. Така домовленість», — сказав президент.
Нагадаємо, місія МВФ працювала в період з 21 по 23 грудня 2020 року і з 11 січня по 12 лютого 2021 року. В результаті сторони не домовилися про перегляд програми Stand-by, що привело б до виділення чергового траншу.
Меморандум між владою України і МВФ був підписаний в 2020 році. Його текст був оприлюднений в червні. Тоді ж Україна отримала від МВФ перший транш кредиту на 2,1 млрд доларів в рамках 18-місячної програми Stand-By на 5 млрд доларів. Після цього МВФ траншів не виділяв.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас