Умножаем кешбэк на 2 – на Черную пятницу возвращай до 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Умножаем кешбэк на 2 – на Черную пятницу возвращай до 50%

Финтех и Карты
55
Господарський суд м. Києва відмовив заступнику керівника Київської місцевої прокуратури № 4 про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки площею 0,69 га на вул. Євгена Сверстюка, 54 у Дніпровському районі столиці, де будується 24-поверховий ЖК «Rusaniv Residence».
Про це свідчить рішення суду від 1 лютого.
Прокурор вимагав визнати незаконним та скасувати рішення Київради від 06.06.2018 в частині передачі ТОВ «Русанівка Інвест» вказаної ділянки для будівництва житлового комплексу з прибудованим дошкільним закладом та пунктом централізованої системи пожежного спостереження, а також визнати недійсним договір оренди, укладений сторонами 11.07.2018.
В обґрунтуванні позовних вимог прокурор посилався на таке:
  • підставою передачі ТОВ «Русанівка Інвест» ділянки без конкурсу стало набуття фірмою у 2017 році у власність гаража площею 25 кв м. Однак, цей гараж розташовувався не на ділянці по вул. Є. Сверстюка, 54, а на сусідній – на вул. Є. Сверстюка, 52;
  • розмір ділянки 0,69 га значно перевищує площу гаража 25 кв. м;
  • зазначена ділянка частково потрапляє до прибережно-захисної смуги Русанівського каналу (на відстані 15-20 метрів від акваторії каналу), яка є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності, де забороняється будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних).
Розглянувши матеріали справи, суд у задоволенні позову прокурору відмовив.
Суд встановив, що на сьогодні гараж не існує. При цьому суд вказав, що прокурор не надав належних та допустимих доказів того, що вказаний гараж площею 25 кв. м не був розташований (був знесений) на спірній ділянці станом на дату прийняття рішення Київради та укладення договору оренди. Натомість матеріали справи містять докази реєстрації права власності саме за ТОВ «Русанівка Інвест», а також за попередніми власниками гаражного боксу площею 25 кв. м як нерухомого майна і вказані юридичні факти ніким на даний час не оскаржені.
Щодо неправомірності надання у користування фірмі ділянки площею більшою, ніж гараж площею 25 кв. м, суд вказав, що прокурор не навів законодавчих норм, які б обмежували право користування ділянкою, на якій розташоване придбане будь-якою особою майно, саме межами фундаменту такого майна.
Щодо доводів прокурора про потрапляння зони забудови до прибережно-захисної смуги Русанівського каналу суд зазначив, що за даними Містобудівного кадастру м. Києва та Схеми планувальних обмежень Детального плану території в межах просп. Возз’єднання, залізниці, Броварського проспекту, Русанівської протоки та Русанівського каналу, затвердженого 14.07.2016, даними будівельного генерального плану в складі проектної документації ділянка по вул. Є. Сверстюка, 54 (8000000000:63:018:0012) межує із прибережно-захисною смугою Русанівського каналу, а зона забудови до даної смуги не потрапляє.
При розгляді справи госпсуд послався на рішення Окружного адмінсуду Києва і встановлені ним обставини, які не потребували доказуванню у межах розгляду даної справи. Зокрема, на визнану ОАСКом законність видачі дозволу на виконання будівельних робіт на вул. Є. Сверстюка, 54. Як відомо, це рішення ОАСКу забудовнику допомогла отримати пов’язана громадська організація – «Європейський закон і порядок».
Під час розгляду справи госпсуд за клопотанням прокурорів вживав заходи забезпечення позову і забороняв забудовникам проводити будь-які роботи на ділянці 0,69 га по вул. Євгена Сверстюка, 54. Втім, за клопотанням ТОВ «Русанівка Інвест» це досить швидко скасовувалося. Так, заборона діяла у 2020 році з 18 травня по 2 червня, а також з 14 по 29 грудня.
Прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Госпсуду.
Нагадаємо, на вул. Є. Сверстюка, 54 девелопери Perfect Group та Citex Development будують ЖК «Rusaniv Residence».
У листопаді 2018 року Дніпровське управління ГУ Нацполіції м. Києва розпочало кримінальне провадження за фактом того, що держреєстратор у лютому-березні 2018 року протиправно змінив адресу розташування вказаного гаража (25 кв м): з вул. Євгена Сверстюка, 52 (ГБК «Русанівський-2») – на вул. Євгена Сверстюка, 54. Останні дані про рух цієї справи у відкритих джерелах – від серпня 2019 року.
Власниками ТОВ «Русанівка Інвест» є Катерина Коберник і Василь Шомонка, який також є співзасновником ТОВ «Спецбудінвест-17», що входить до групи компаній Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка.
По материалам:
Юнекс Банк
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас