Запуск первого за десять лет украинского спутника переносится на январь — Шмыгаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск первого за десять лет украинского спутника переносится на январь — Шмыгаль

Казна и Политика
599
91-річний голова ради директорів Suzuki Motor Corporation Осаму Судзукі залишить посаду після зборів акціонерів у червні.
Про це повідомляє агентство Kyodo з посиланням на прес-реліз компанії.
Після кадрових перестановок японський бізнесмен стане в компанії старшим радником. Син Осаму Судзукі – Тосіхіро Судзукі, який в 2015 обійняв посаду президента групи, буде керувати компанією після свого батька.
За 43 роки, протягом яких Осаму Судзукі керує компанією, Suzuki стала глобальним гравцем серед автовиробників.
Осаму Судзукі приєднався до Suzuki Motor Corporation в 1958 році, працював на різних посадах, в тому числі на молодших керівних. Після одруження з Шоко Судзукі – онукою засновника компанії Suzuki Motor Corporation Мічіо Судзукі – він взяв прізвище дружини. Це сталося через те, що в родині Судзукі не було спадкоємця чоловічої статі. До цього його звали Осаму Мацуда.
У 1963 році він дослужився до посади директора. Через чотири роки він став молодшим керівним директором, а в 1972 році – старшим керівним директором. У 1978 році він був підвищений до посади президента і головного виконавчого директора корпорації. У 2000 році він залишив посаду генерального директора і очолив раду директорів Suzuki Motor Corporation.
Раніше Осаму Судзукі заявив, що 100-річний ювілей компанії в 2020 році спонукав його прийняти рішення піти з посади голови.
«Я вирішив поступитися місцем наступникам, щоб просувати середньостроковий бізнес-план», — сказав він.
Згідно з планом, компанія має намір досягти продажів в 4,8 трлн єн ($ 46 млрд) в 2025 фінансовому році в порівнянні з 3,49 трлн єн в 2019 фінансовому році, а з 2025 року значно розширити процес електрифікації автомобілів.
По материалам:
НВ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас