Украинцы все больше отдают предпочтение cashless-расчетам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Украинцы все больше отдают предпочтение cashless-расчетам

Финтех и Карты
489
Коронавірус спустошив офісні будівлі і ділові райони в Парижі. І оскільки робота з дому, як очікується, стане нормою після пандемії, деякі хочуть переобладнати їх в житлові приміщення, щоб допомогти вирішити житлову кризу в центрі міста.
Франція вже почала експериментувати з такими перетвореннями, і, як недавно заявила міністр житлового будівництва країни Емманюель Варгон, «значне зростання віддаленої роботи спонукає до розширення таких проектів». Вона хоче прискорити активність в цьому напрямку, щоб задовольнити потребу в житлі і боротися з розростанням міст.
Нещодавно було проведено дослідження, присвячене паризькому регіону, де проживає майже п’ята частина населення Франції. Воно показало, що якщо близько 40% компаній перейдуть на два дні віддаленої роботи в тиждень після пандемії, вони зможуть скоротити займані ними офісні приміщення майже на 30%, або 3,3 млн кв.м, в найближчі 10 років.
«Не всі будівлі можна переобладнати, – зізнається Себастьєн Лоррен, старший директор з житлової, медичної та інвестиційної нерухомості CBRE у Франції. – Тільки близько 20% вивчених активів показали реальний потенціал для перетворень».
За словами керівника архітектурного бюро Maotti-Riviere Карлоса Альвареса, одна з найбільших проблем в цьому відношенні – природне освітлення. Справа в тому, що комерційні будівлі часто мають набагато більшу площу, що ускладнює оснащення всіх кімнат вікнами, проникними для природного світла.
Ще одна складність полягає в тому, що будівлі, побудовані в 1970-х роках, часто містять азбест. А це призводить до мільйонних додаткових витрат на видалення небезпечних матеріалів.
Більш оптимістично дивиться на перспективи подібної трансформації глава підрозділу по редевелопменту компанії Action Logement Олександр Шірье. Це державно-приватна група, яка займається будівництвом і управлінням державним житлом. Вона має намір інвестувати 1,5 млрд євро протягом трьох-чотирьох років в придбання офісних будівель і перетворення їх в 20 000 квартир.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас