Samsung запатентовала «планшетный» складной смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung запатентовала «планшетный» складной смартфон

Технологии&Авто
505
Правління Національного банку України 4 березня прийняло рішення підвищити облікову ставку до 6,5% річних. Це рішення спрямоване на поступове повернення інфляції до цілі в умовах відновлення як світової, так і української економіки.
Про це повідомляється на сайті Нацбанку.
На початку 2021 року інфляція прискорилася та очікувано вийшла за межі цільового діапазону 5% ± 1 в. п.
У січні зростання споживчих цін досягнуло 6,1% у річному вимірі. За попередніми оцінками Національного банку України, інфляція продовжила прискорення й у лютому. Споживча інфляція, розрахована за даними онлайн-моніторингу, перевищила прогноз Національного банку України, а інфляційні очікування залишилися підвищеними. Водночас фундаментальний інфляційний тиск, виражений показником базової інфляції, у січні-лютому загалом відповідав прогнозній траєкторії регулятора.
У перші місяці 2021 року на прискорення інфляції найбільше впливали ціни на продукти харчування та паливо. Це пояснюється гіршими врожаями та стрімким зростанням цін на світових товарних ринках на тлі динамічного відновлення глобальної економіки. Інфляційний тиск з боку країн – торговельних партнерів надалі посилювався. Стійким залишається внутрішній споживчий попит. Крім того, в ціновій динаміці продовжують відображатися ефекти від минулорічного послаблення гривні.

Довідка Finance.ua:

  • Правління Національного банку 21 січня ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
  • 22 жовтня і 10 грудня Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
  • 3 вересня правління Національного банку також ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
По материалам:
4PDA
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас