В Киеве завершают строительство нового участка Большой Кольцевой — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Киеве завершают строительство нового участка Большой Кольцевой

Казна и Политика
1617
Жителі Швейцарії на референдумі відкинули закон, який регулює пропоновану систему електронної ідентифікації через побоювання з приводу захисту даних.
Про це повідомляє Swiss Info.
64,4% виборців виступили проти запланованого закону. На карту було поставлено створення правової основи для системи перевірки цифрової особистості, яка повинна ліцензуватися і контролюватися державою, але надаватися в основному приватними компаніями.
Єдина точка доступу призначена для спрощення використання онлайн-послуг, пропонованих комерційними підприємствами, а також контактів з державними установами через канали електронного уряду.
Раніше парламент Швейцарії прийняв закон “Про цифрову ідентифікацію” (E-ID-Gesetz). Противники закону заявляли, що держава не зможе забезпечити безпеку персональних даних. Тому закон, навіть уже схвалений депутатами, було винесено на всенародне голосування.
На відміну від багатьох інших європейських країн у Швейцарії поки немає сертифікованих державою методів перевірки цифрової ідентичності жителя країни (eID).
Даний інструмент, там, де він діє, помітно спрощує користування офіційними онлайн-сервісами. Таким чином, eID цифровим паспортом не є. Це просто єдиний логін, який дозволяє користуватися цифровими держпослугами.
Міністр юстиції Карін Келлер-Саттер визнала “певне занепокоєння” серед виборців. Вона закликала парламент і критиків невдалого плану співпрацювати, щоб уникнути глухого кута.
“У нас немає вибору, і ми повинні працювати над новим рішенням, навіть якщо для цього буде потрібно кілька спроб. Для Швейцарії дуже важливо наздогнати інші країни, коли справа стосується цифровізації”, – сказала вона.
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас