Минэкономики готовит законопроект о поддержке бизнеса в «красных» зонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минэкономики готовит законопроект о поддержке бизнеса в «красных» зонах

Казна и Политика
241
Міжнародний валютний фонд надасть допомогу особливо бідним країнам з коштів Трастового фонду для обмеження і подолання наслідків катастроф.
Допомогу отримають загалом 28 країн, серед яких Афганістан, Ємен, Ефіопія, Того, Нігер і Буркіна-Фасо. Як повідомили в МВФ, вони отримають як фінансування, так і списання частини боргів, повідомляє DW.
Після початку пандемії МВФ вирішив звільнити від сплати за боргами протягом шести місяців 25 найбідніших країн світу. У жовтні 2020 року також було виділено ще один транш допомоги. Фонд не відкидає можливості надання подальшої допомоги бідним країнам ще в цьому році, але остаточне рішення не прийнято.
За рахунок цієї допомоги бідні країни повинні боротися з пандемією, яка, за прогнозами МВФ, може ще більше посилити розрив між ними і розвиненими державами. Такі європейські та азіатські країни, як Японія, Китай, Сінгапур, Німеччина, Франція, Нідерланди, Швейцарія і Норвегія, пообіцяли надати в Трастовий фонд 774 мільйони доларів.
Директор МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що ЄС в цілому повинен зробити внесок в розмірі 183 мільйони євро. Вона закликала інші держави наслідувати цей приклад.
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас