Какие банки автоматически блокируют счета украинцев: список — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Какие банки автоматически блокируют счета украинцев: список

Личные финансы
3770
Попит на трудових мігрантів з України в країнах Європейського Союзу після зняття коронавірусних обмежень збережеться через демографічну кризу в Європі.
Як передає Укрінформ, таку думку висловив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
Він спрогнозував, що після проведення колективної вакцинації і зняття обмежень, пов’язаних з пандемією Covid-19, кількість людей, які будуть їхати на роботу в Європу, буде зростати.
За словами Воскобойника, ситуація на європейському ринку праці через пандемію коронавірусу насправді не змінилася — там теж потрібні люди на будівництві, у сфері сільського господарства та обслуговування, і ця тенденція збережеться і надалі.
«Це пов’язано в першу чергу з тим, що в Європі демографічна криза, і не вистачає вільних робочих рук. Тому економіки Польщі, Чехії, країн Балтії, Німеччини розраховують на приплив нових робочих рук з країн, що не входять до складу ЄС. Це перший момент. А другий — якщо порахувати, що всього в Євросоюзі проживає приблизно 512 млн населення, а кількість українців, які працюють в Європі, приблизно 3 — 3,5 млн осіб, тобто менше 1 відсотка. Тому говорити, що для українців не знайдеться там роботи, — це недалекоглядно, я впевнений, що українці зможуть знайти собі роботу в Європі», — сказав Воскобойник.
Водночас він назвав проблемою і викликом не тільки для вітчизняних роботодавців, а й для України в цілому бажання польських роботодавців внести зміни в законодавство, які дозволять українцям отримувати трирічні дозволи на роботу в Польщі.
«Це серйозний крок у бік того, щоб наша трудова міграція перетворювалася на еміграцію. Це питання не просто про наших роботодавців, а про майбутній економічний розвиток нашої держави. Потрібно розуміти, що, крім проблеми міграційного характеру, додасться ще й проблема демографічного характеру всередині нашої країни, і це призведе до того, що виникне питання, а хто буде вкладати гроші в країну, де нема кому працювати», — зазначив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас