Украину назвали лучшим IT-офшором для найма разработчиков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Украину назвали лучшим IT-офшором для найма разработчиков

Личные финансы
1653
20 квітня Київська школа економіки презентувала прогноз макроекономічних показників та сценаріїв розвитку економіки України на 2021−23 роки.
Про це сказано в середньостроковому макроекономічному прогнозі KSE.
ВВП Згідно з прогнозом, за базового сценарію, очікуване зростання реального ВВП України у 2021 році становить 4.7%. Повільне відновлення європейських країн стримуватиме розвиток економіки у 2022 році, відповідно ВВП зросте лише на 2.7%. Але довгострокові ефекти від інфраструктурних проектів та сильніший притік іноземних інвестицій сприятимуть прискоренню зростання у 2023 році до 3.7%.
Зростання інфляції у 2021 році (у річному вимірі) очікується на рівні 7.7%. Наступними роками інфляція залишатиметься близькою до рівня у 5% (цільового рівня НБУ) як результат помірного передбачуваного зростання енергоносіїв, помірної девальвації гривні та нижчого за рівноважний попиту.
У другій половині 2021 року почнеться помірна девальвація гривні.
Курс. У кінці 2021 року курс гривні до долара становитиме 28.9 грн за дол. США, після чого щорічно знецінюватиметься темпами не вищими за 4% (до 31 грн/дол у 2023-му).
🎬 Дізнавайтесь першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua 🤑
Дефіцит бюджету в 2021 році становитиме 5.5%. Високий обсяг ліквідності у світі полегшуватиме запозичення навіть у разі відкладення програми з МВФ. Монетарна політика є відносно нейтральною по відношенню до інфляції на горизонті основного впливу ставки. Короткостроковість (обумовленість факторами пропозиції) інфляційного шоку у 2021 році означатиме можливість для НБУ утримання процентної ставки на нейтральному рівні.
«Поточна макроекономічна ситуація є сприятливою для України. Світова економіка поступово відновлюється, що стимулює посилення економічної активності й вдома. Але перспективи нашої економіки в постковідному світі залежать від реформ та притоку зовнішніх інвестицій», — коментує керівник центру макроекономічного моделювання Юрій Шоломицький.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
Ain.Ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас