Банки потратили большую часть рефинанса на покупку ОВГЗ — Данилишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки потратили большую часть рефинанса на покупку ОВГЗ — Данилишин

Фондовый рынок
643
Трудова міграція серед громадян України сьогодні доволі поширена. Утім, окрім позитивних аспектів, як от інвестування заробітчанами коштів в українську економіку та набуття ними за кордоном нового фаху й досвіду, це явище асоціюється з низкою ризиків, пов’язаних, зокрема, із соціальним захистом та пенсійним забезпеченням тих, хто працює за межами батьківщини.
Які ж права гарантує держава трудовим мігрантам і які обов’язки на них покладає, пише Мін’юст.
Права громадян України – трудових мігрантів передбачено Законом України «Про зовнішню трудову міграцію».
  • права трудових мігрантів на належні умови праці, винагороду, відпочинок і соціальний захист;
  • право на пенсійне забезпечення. Громадяни України, які постійно проживають або працюють за межами України, мають право на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.
До того ж, трудові мігранти і члени їхніх сімей можуть добровільно брати участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Щоб стати учасником цієї системи, необхідно подати заяву до податкового органу України за місцем проживання. Такий орган розгляне її впродовж 30 календарних днів з дня отримання та, за наявності передбачених законом підстав, укладе з трудовим мігрантом договір про добровільну участь.
Банки потратили большую часть рефинанса на покупку ОВГЗ — Данилишин
  • право на визнання здобутої за кордоном освіти.
Воно стосується як загальної середньої та професійно-технічної, так і вищої освіти. Іноді, для компенсації відмінностей в академічних (навчальних) програмах, необхідно пройти додаткове навчання, тести на компетентність, практику, захистити курсові, дипломні роботи тощо.
У результаті трудовий мігрант, який здобув освіту за кордоном, отримує свідоцтво, яким підтверджується його право на продовження освіти або працевлаштування за фахом на території України.
  • право на підтвердження результатів неформального професійного навчання.
Підтвердження здійснюють підприємства, установи, організації, які відповідають вимогам, установленим Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерством освіти і науки України. Особі, яка підтвердила кваліфікацію, видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації.
Обов’язки трудових мігрантів сплачувати податки з доходів, отриманих за кордоном.
Податки. Суми податків та зборів, сплачені за межами України, зараховуються під час розрахунку податків та зборів в Україні.
  • Сплатити військовий збір у розмірі 1,5% з доходів доведеться, незалежно від того, чи були сплачені податки за кордоном, чи ні.
  • Крім того, трудові мігранти, як платники податків, що отримують іноземні доходи, зобов’язані включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року.
  • Необхідно пам’ятати також про обов’язок сплати податків і зборів на майно, розташоване на території України, яке належить трудовому мігранту.
Читайте важливі новини та поради, які стануть вам в пригоді, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
Діло
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас