Бензин снова подорожает: обнародована новая предельная цена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин снова подорожает: обнародована новая предельная цена

Энергетика
4496
Група ТАС Сергія Тігіпка продала однойменну аптечну мережу, яка налічувала близько 100 аптек в Києві та Київській області.
Про це повідомляє “НВ Бізнес” з посиланням на три джерела, зокрема на керівника великої аптечної мережі та двох інвестиційних банкірів.
Зазначається, що донедавна Тігіпко інвестував у розвиток аптечного бізнесу. Наприклад, в 2019 році компанія придбала активи конкурента – мережу з 30 об’єктів “Космо” у інвестиційної компанії SigmaBleyzer. Представники аптечного підрозділу ТАС не приховували наміри швидко розширити бізнес і поповнити ряди лідерів аптечного ринку. Компанії вдалося наростити кількість об’єктів до 143, але далі справа не пішла.
“Інвестор втратив інтерес до цього бізнесу і компанія почала закривати збиткові об’єкти”, – розповів виданню директор однієї з аптечних мереж.
У свою чергу, керуючий партнер інвестиційної компанії Atlas Advisors Олексій Ращупкін зазначає, що конкуренція на цьому ринку і правда дуже жорстка: в деяких місцях аптеки в буквальному сенсі працюють “двері в двері”.
За його словами, прибутковість знизилася до 2%, і деяким компаніям вести справи стало невигідно – та ж комерційна нерухомість може приносити в п’ять-десять разів більше.
Після реструктуризації мережа TAS скоротилася до 100 аптек переважно в Києві та області, а в 2020 році було прийнято рішення продати цей бізнес. Як пише “НВ Бізнес”, переговори проводилися з групою компаній “Епіцентр”, яка також відкриває свої аптеки. Крім того, актив пропонували купити мережі аптек “Доброго дня”.
У підсумку, за даними джерел видання, аптеки Тігіпка купила інша компанія – мережа “Мед-Сервіс” (Дніпро) Олега Токарєва. На сайті цієї компанії вже можна знайти перелік аптек TAS, якими тепер вона володіє. За оцінкою одного з інвестбанкірів, сума угоди могла скласти 5-6 млн доларів. Ні в самому “Мед-Сервісі”, ні в ТАС угоду не коментують.
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас