Возрожденная Lancia Delta будет электромобилем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Возрожденная Lancia Delta будет электромобилем

Технологии&Авто
401
Законом встановлено, що частки у спадщині кожного зі спадкоємців є рівними, окрім випадків, коли спадкодавець, склавши заповіт, сам розподілив спадщину між ними.
Про це пише Мінюст.
Спадкоємці можуть за усною угодою між собою, якщо це стосується рухомого майна, або за нотаріально посвідченим договором, якщо це стосується нерухомого майна чи транспортних засобів, змінити розмір частки у спадщині когось із них.
Два варіанти поділу (виділення) спадкового майна між спадкоємцями:
  • договір про зміну розміру частки у спадщині (спадкоємці змінюють розмір спадкових часток – наприклад, один спадкоємець спадкує 1/3 частку спадщини, інший 2/3 частки спадщини);
  • договір про поділ спадщини (спадкоємці визначають конкретне майно, яке може відповідати їх часткам у спадщині — наприклад, один спадкоємець спадкує квартиру, інший — житловий будинок).
Проте, не може бути посвідчений договір про поділ спадщини згідно із заповітом, в якому заповідач конкретизував розподіл свого майна між тим чи іншим спадкоємцем, та кожний спадкоємець за заповітом стає власником конкретної, вказаної в заповіті речі (одному – квартира, іншому – будинок).
Як правило, поділ спадщини здійснюється спадкоємцями відповідно до часток у спадковій масі, що належать їм згідно із законом чи заповітом. Тобто, при поділі спадкоємець отримує майно, рівне за вартістю його спадковій частці.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
autonews.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас