Квартиры в новостройках: в Киеве цены стабильны, в регионах — растут — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квартиры в новостройках: в Киеве цены стабильны, в регионах — растут

Недвижимость
736
Кабінет Міністрів України затвердив розмір компенсації за заподіяння шкоди здоров’ю вакциною від COVID-19.
Про це пише Адвокат права в Telegram-каналі.
Розмір компенсації:
1. У разі смерті особи, що настала внаслідок вакцинації від COVID-19 членам сім’ї, батькам, утриманцям померлого проводиться виплата в 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, — 1,7 мільйонів гривень.
2. У разі встановлення особі групи інвалідності, пов’язаної із ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19, держава виплатить:
  • 908 тисяч гривень (400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року) — особам з інвалідністю I групи;
  • 794,5 тисяч гривень (350-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року) — особам з інвалідністю ІI групи;
  • 681 тисячу гривень (300-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року) — особам з інвалідністю ІІI групи.

Страхування від коронавірусу Covid-19 в Україні: варіанти та ціни 😷

3. Надання медичної допомоги особам внаслідок виникнення ускладнень після вакцинації від COVID-19 проводиться за рахунок коштів, передбачених програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, або інших джерел, не заборонених законодавством.
Як пише Адвокат права, у разі отримання виплати на компенсацію шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19 вакцинами або іншими медичними імунобіологічними препаратами для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) за процедурою Всесвітньої організації охорони здоров’я в рамках глобальної ініціативи «COVAX», виплати державної компенсації, передбачені цією постановою, не здійснюються.
Причинний зв’язок інвалідності осіб з ускладненнями, що виникли після вакцинації від COVID-19, встановлюється на підставі протоколу розслідування, що надається групою оперативного реагування на несприятливі події після імунізації, за формою, затвердженою МОЗ.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
По материалам:
The page
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас