АУБ расширяет направления своей деятельности — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ расширяет направления своей деятельности

Валюта
293
Питання функціонування банківської системи в Україні, діяльності Асоціації українських банків, розширення її окремих напрямків розглянув оновлений склад Ради АУБ, засідання якої вперше після ХІ З”їзду Асоціації відбулося 12 грудня. В роботі Ради взяло участь 17 її членів. Вів засідання Голова Ради АУБ, народний депутат України, Президент АППБ “Аваль” Федір Шпиг.
Під час засідання Радою розглянуто питання капіталізації банківської системи, законодавчого та нормативного регулювання банківської діяльності, основні завдання на 2004 рік тощо. Зокрема, затверджено стратегічний план, де визначено такі основні напрямки діяльності АУБ на наступний рік:
-Сприяння капіталізації українських банків.
-Нормативно-правове забезпечення банківської діяльності.
-Посилення позиції банківської системи на Фондовому ринку.
-Захист прав кредиторів.
-Міжнародні зв”язки.
Учасниками засідання розглянуто питання роботи Ради АУБ, її керівного складу та членства в Асоціації. Зокрема, заступником Голови Ради обрано керівника банку “Ажіо” Станіслава Аржевітіна, секретарем Ради – заступника начальника Управління цінних паперів АУБ Олексія Куща.
Рада ухвалила рішення про прийняття до складу АУБ ТОВ “Фортуна-банк” та поновлення у членстві ТОВ “Діалог-банк”, який став правонаступником КБ “Волиньторгінвестбанк”.
Також банкіри розглянули питання міжнародної діяльності АУБ, прийнявши рішення створити при АУБ Управління міжнародних зв”язків, яке очолить екс-посол України в США та Румунії, а відтепер Віце-президент АУБ Антон Бутейко.
Відповідно до рішення Ради, при ній буде створено 12 постійно діючих комісій: Юридична комісія, Комісія з оцінки макроекономічних показників стану економіки, Комісія з питань капіталізації, Комісія з питань банківського нагляду, Комісія з питань регулювання банківських операцій, Комісія з питань діяльності банків на валютному ринку, Комісія з питань діяльності банків на фондовому ринку, Комісія з питань запровадження банками новітніх технологій, Комісія з питань боротьби з відмиванням “брудних” коштів, Комісія з питань оподаткування банківської діяльності, Фінансова комісія та Комісія з міжнародних зв’язків АУБ.
Як підсумував Президент АУБ Олександр Сугоняко, Асоціація українських банків у відповідності з вимогами часу має переходити на якісно новий рівень роботи, в зв”язку із чим буде посилено діяльність з міжнародних зв”язків, створено 12 постійно діючих Комісій з окремих питань банківської діяльності, розширюється склад виконавчої диреції АУБ тощо.
По материалам:
АУБ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас