Жінки затримуються на керівних посадах у компаніях на кілька років менше за чоловіків — The Guardian — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінки затримуються на керівних посадах у компаніях на кілька років менше за чоловіків — The Guardian

Фондовий ринок
187
Жінки затримуються на керівних посадах у компаніях на кілька років менше за чоловіків — The Guardian
Жінки затримуються на керівних посадах у компаніях на кілька років менше за чоловіків — The Guardian
Нове дослідження показало, що жінки проводять менше часу на посаді генерального директора компанії, яка знаходиться в скрутному становищі.
Аналіз компаній, акції яких котируються на 12 фондових біржах по всьому світу, включаючи FTSE 100 і FTSE 250, показує, що з 2018 року жінки протрималися на посаді генерального директора в середньому 5,2 року порівняно з 8,1 року для чоловіків. Про це пише The Guardian.
Лора Сандерсон, голова британського офісу Russell Reynolds, компанії з пошуку керівників, яка проводила дослідження, зазначила, що такий розрив частково пояснюється тим, що деякі чоловіки були CEO протягом десятиліть, зокрема один з них перебував на посаді 39 років.
Лора Сандерсон також говорить про концепцію «скляного обриву», яка полягає в тому, що жінок частіше призначають на посаду керівника, коли компанія переживає кризу. Тому їхнє становище вважається більш нестабільним, ніж у колег-чоловіків.
У 2005 році дослідники Мішель Раян та Александер Хаслам виявили, що жінок частіше призначають членами правління після того, як ціна акцій компанії падає.
«Такий розрив терміну перебування на посаді може бути пов’язане з низкою причин — через те, що під час кризи часто спостерігається більша плинність кадрів, через те, що їх оцінюють як таких, що не справляються зі своїми обов’язками, навіть якщо погана робота була помітна ще до їх призначення, або через те, що коли ситуація починає змінюватися на краще, чоловіки повертаються на керівні посади», — говорить професорка Раян.
Наразі дев’ять жінок обіймають посади генеральних директорів компаній, що входять до індексу FTSE 100. Деніз Вілсон, виконавчий директор FTSE Women Leaders, яка прагне збільшити кількість жінок у радах директорів компаній, що входять до FTSE 350 та 50 найбільших приватних компаній Великої Британії, сказала, що наукові роботи щодо гендерного розриву в управлінні є «важливою частиною дослідження».
«Я думаю, що чоловіки можуть користуватися більшою прихильністю — підтримкою всередині організації. Вони можуть зазнавати великих невдач і знову підійматися. Жінки, які були генеральними директорами, як правило, обирають альтернативну кар'єру», — говорить вона.
На думку Вілсон, підлеглі схильні «дуже швидко вишиковуватися перед босом», але коли він «є не настільки захищеним, як вважалося», це [падіння компанії] може набрати обертів".
За її словами є приводи й для оптимізму. Кількість жінок у радах директорів FTSE 350 зараз становить 41%, порівняно з 9,5% у 2011 році, і призначення жінок «зараз є нормою».
Для тих, хто постійно має справу з готівкою, лічильники банкнот та детектори валют — необхідний інструмент. Як не заплутатись та обрати ті пристрої, які необхідні саме вам? Ми з‘ясовували це разом із інтернет-магазином «А-Техно"👉 Лічильники та детектори купюр: які бувають і де купувати.
За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас