Від чого залежить вартість каско і скільки коштуватиме страхування для вживаного авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від чого залежить вартість каско і скільки коштуватиме страхування для вживаного авто

Страхування
188
Від чого залежить вартість каско і скільки коштуватиме страхування для вживаного авто
Від чого залежить вартість каско і скільки коштуватиме страхування для вживаного авто
Українці часто плутають два абсолютно різні види автострахування — обов’язковий ОСЦПВ (воно ж Автоцивілка) та каско (добровільне).
Водії, особливо початківці, помилково вважають, що каско їм не потрібне, оскільки вони вже застраховані полісом ОСЦПВ. Або ж переконані, що каско доступне лише для нових авто та не поширюється на придбані на вторинному ринку.

Від чого залежить вартість каско

Найважливіше питання, яке хвилює автовласників на етапі вибору поліса каско, — ціна. Річ у тім, що для кожного автомобіля вона різна. До того ж залежить від певних параметрів, основні з яких:
  • марка;
  • модель;
  • вартість авто;
  • рік випуску.
Також на вартість страхового поліса можуть впливати пробіг автомобіля, об'єм двигуна чи навіть місто, де його експлуатують. Впливає на суму, яку доведеться викласти за каско, і кількість ризиків, які покриває поліс — чим їх більше, тим він дорожчий.

Оформити автоцивілку онлайн 🚗

Окрім того, свою роль грає і наявність франшизи — якщо вона нульова або мінімальна, то й ціна поліса буде вищою.
Автовласники часто шукають способи, як і застрахувати свій транспортний засіб, і зекономити свої гроші. Особливо над цим задумуються ті, хто купує поліс для вживаного авто та не хоче переплачувати.
Одним із найпопулярніших виходів у цій ситуації можна назвати оформлення «бюджетного» поліса міні (легке, доступне — назва залежить від страхової компанії. — Ред.) каско. Він покриває значно менше ризиків. Як правило, це або ДТП з вини, або ДТП без вини, або навіть обидва варіанти.
Декотрі компанії на додачу пропонують заразом застрахувати авто і від викрадення. Але, зрозуміло, що на повне відшкодування вартості машини розраховувати не варто. Це може бути, наприклад, сума до 130 тис. грн. Ще водії, щоб зекономити, страхують лише окремі ризики. Наприклад, ДТП чи викрадення. З одного боку, це може знизити вартість поліса до 30−40%.

Вартість страховки каско для вживаного авто

Вартість для конкретного авто може розрахувати експерт зі страхування. Водночас орієнтовну суму можна дізнатися і самостійно за допомогою спеціальних онлайн-калькуляторів.
То в яку ж суму обійдеться поліс каско для вживаних авто? Для розрахунків та порівняння ми взяли до уваги п’ять моделей авто, обравши їх серед найпоширеніших в Україні - Volkswagen Passat, Skoda Octavia, Volkswagen Golf, Renault Megane та Ford Focus.
Так, наприклад, щоб застрахувати Ford Focus 2014 року, оцінений у 8 тис. дол., у середньому доведеться заплатити від 10 до 14 тис. грн. Це за поліс з покриттям усіх страхових ризиків, у деяких пропозиціях, включно з воєнними.

Хочу оформити каско 🚗

Дешевші варіанти каско, які враховують покриття меншої кількості ризиків (наприклад, тільки викрадення і ДТП), в середньому для цієї моделі обійдеться в 6 тис. грн.
Страхування новішої моделі обійдеться дорожче. Наприклад, каско для Ford Focus 2018 року та вартістю в 11 тис. дол. обійдеться в середньому у 18−20 тис. грн. Однак можна знайти дешевші варіанти з покриттям меншої кількості ризиків.
А от застрахувати Volkswagen Passat 2014 року випуску буде дорожче, оскільки ринкова ціна на цю модель вища. Так, страховка для придбаного за 13 тис. дол. авто в середньому обійдеться у 20−22 тис. грн.
Середня ринкова ціна на автомобіль Skoda Octavia 2014 року — 11 тис. дол. Каско для нього коштуватиме від 16 до 20 тис. грн.
Volkswagen Golf 2014 року продають в Україні в середньому за 12,5 тис. дол. На авто з такою вартістю каско коштуватиме 18−22 тис. грн.
Вартість вживаних Renault Megane 2014 року в середньому 9 тис. дол. Каско з покриттям усіх ризиків для цієї моделі коштуватиме в середньому 11−15 тис. грн.
Детальніше про те, як працює каско під час війни, про які умови мають знати водії - читайте в статті Finance.ua:

Страхування вживаних авто: ціна та вартість

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас