В Швейцарії заявили про плани інтегрувати до 40% українських біженців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Швейцарії заявили про плани інтегрувати до 40% українських біженців

Особисті фінанси
620
В Швейцарії заявили про плани інтегрувати до 40% українських біженців
В Швейцарії заявили про плани інтегрувати до 40% українських біженців
Уряд Швейцарії планує інтегрувати до 40% українських біженців оскільки вважає, що війна в Україні не закінчиться найближчим часом.
Про це сказано в статті SWI.
Країна робить ставку на українців, як робочу силу, а тому активно фінансує мовні курси для прибулих. З цією метою було виділено 3000 швейцарських франків (3534 долари) на людину.
Крім того, уряд Швейцарії планує спростити працевлаштування для біженців. Для цього планують ввести онлайн-реєстрацію замість дозволів на роботу, що має зменшити бюрократію для компаній, які хочуть наймати українців.
Чиновники не виключають, що після закінчення війни більша частина українців повернуться додому, проте наголошують, що п’ять років перебування в країні дозволить їм отримати інший статус, який продовжить їхнє легальне перебування в Швейцарії ще на п’ять років.

Чому українцям відмовлять у статусі захисту S в Швейцарії

Станом на 31 липня статус захисту S в Швейцарії отримали 66 182 українці, водночас 26 392 дозволи на статус S були анульовані з моменту їхньої першої видачі у березні 2022 року.
В уряді країни пояснили, що багато українців тепер приїжджають до Швейцарії з інших європейських країн, а не безпосередньо з України. Це одна з головних причин, через яку вони не відповідають критеріям, необхідним для отримання дозволу S і їм, як правило, відмовляють у відповідному захисті.
Статистика Управління Верховного комісара ООН у справах біженців показує, що станом на 4 липня лише 63,1% усіх українців, які будь-коли подали клопотання про надання притулку або тимчасового захисту у Швейцарії, наразі зареєстровані в країні.

Довідка Finance.ua:

  • Швейцарія не передаватиме Україні доходи від заморожених російських активів;
  • Швейцарія виділить Україні фінансову допомогу на цифровізацію державних послуг. Йдеться про суму у понад 60 млн доларів;
  • у червні 2024 року Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила виділення Україні фінансової допомоги у розмірі 5 млрд швейцарських франків (5,58 млрд доларів США). Причиною цього стало те, що план порушує обмеження на запозичення у нейтральній країні.

Туристична страховка до Швейцарії 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас