В ОП прокоментували заяви про відкриття аеропорту «Бориспіль» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ОП прокоментували заяви про відкриття аеропорту «Бориспіль»

Казна та Політика
553
В ОП прокоментували заяви про відкриття аеропорту «Бориспіль»
В ОП прокоментували заяви про відкриття аеропорту «Бориспіль»
Відновлення польотів з аеропорту «Бориспіль» є бажаною, але поки що недосяжною метою.
Про це заявив радник голови ОП Михайло Подоляк в ефірі програми «Аргумент».
За його словами, більша частина істотних позитивних змін реальні тільки за сценарію, в якому росія почне зазнавати стратегічної поразки на лінії фронту.
Відновлення рейсів в «Борисполі» ускладнюється кількома завданнями, з якими необхідно впоратися Україні.
«Це може обговорюватися, може відбуватися підготовка. І вона відбувається, в тому числі - в „Борисполі“. Однак питання безпеки мають бути більш об'ємно і більш суттєво вирішені», — сказав Подоляк.
По-перше, за його словами, необхідно, щоб інтенсивність повітряного терору з боку росії знизилася.
«А ми з вами прекрасно розуміємо, що інтенсивність не знижується, попри той факт, як каже Президент, що почався новий етап війни», — заявив Подоляк.
Тому, поки Україні не вдасться розв’язати питання з безпекою, про відкриття нового хаба для повітряних перевезень складно говорити.
«Якщо можна буде розв’язати питання безпеки, тоді можна буде розмовляти про ту чи іншу логістику, в тому числі логістику повітряних перевезень», — підкреслив Подоляк.
За його словами, необхідні домовленості з партнерами для збільшення поставок необхідних Україні систем ППО.
«Я думаю, що тут буде багато різних рішень. І зараз ці рішення десь вже логістично завершені. Мається на увазі, що вже йдуть поставки», — уточнив Подоляк.
По-друге, за словами Подоляка, необхідно проаналізувати, як росія буде саме цієї зими використовувати свої сили для повітряних атак: авіацію, дрони тощо.
Нагадуємо, 1 грудня голова Офісу президента Андрій Єрмак висловив переконання, що невдовзі аеропорт «Бориспіль» знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна, оскільки «тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об'єкта».
Також в ЗМІ з’явилась інформація, що міжнародний аеропорт «Бориспіль» відкрив десятки вакансій у грудні. На державному сайті «Робота та відновлення» та спеціалізованих HR-сервісах можна побачити багато оголошень про пошук фахівців авіаційної галузі. Шукають командирів повітряних суден, бортпровідників, інженерів з радіолокації та навігації, диспетчерів, адміністраторів з обслуговування пасажирів та навіть мийників літаків.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас