У яких областях України найбільше переселенців: дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У яких областях України найбільше переселенців: дослідження

Особисті фінанси
5250
У яких областях України найбільше переселенців: дослідження
У яких областях України найбільше переселенців: дослідження
Наразі в Україні офіційно зареєстровано 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб. Втричі більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення.
Про це повідомляє «Чесно».
Лідерами за кількістю ВПО є Донецька, Харківська та Дніпропетровська області. У кожній з областей у статусі переселенця проживає близько півмільйона осіб.
Така ж ситуація була і до початку повномасштабного вторгнення. Тоді переселенці також обирали для життя райони поруч із частково окупованими Луганською та Донецькою областями.
Інфографіка: Чесно
Інфографіка: Чесно
Попри те, що регіони сходу країни залишаються в лідерах, за останній рік кількість ВПО у західних областях значно підвищилась. Тому значним викликом для місцевих громад стала швидка адаптація та перелаштування роботи для підтримки значної кількості переселенців у стислі строки.
Інфографіка: Чесно
Інфографіка: Чесно
«Працювати з ВПО необхідно комплексно, адже їх інтеграція у життя громад вкрай важлива не лише з економічної точки зору, а й з політичної. Після перемоги вони матимуть значний вплив на формування місцевої та центральної влади. Зважаючи на багаторічний досвід держави у питаннях інтеграції ВПО важливо повертатись до успішних практик, а також працювати над новими підходами», — зазначає координаторка Чесно Віта Думанська.

Довідка Finance.ua:

  • до кінця робочого тижня внутрішньо переміщені особи мають отримати свої виплати по заборгованостях за травень;
  • міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук запропонувала обласним військовим адміністраціям розробити регіональні програми щодо внутрішньо переміщених осіб, які, зокрема, передбачали б заходи щодо їх працевлаштування;
  • переміщені особи мають право на безоплатне тимчасове проживання на певних умовах та на певний строк. При цьому з 5 травня діє оновлений порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Чесно
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас