У росії є фінанси на продовження війни ще на досить довго, — Гетманцев — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У росії є фінанси на продовження війни ще на досить довго, — Гетманцев

395
У росії є фінанси на продовження війни ще на досить довго, — Гетманцев
У росії є фінанси на продовження війни ще на досить довго, — Гетманцев
Фінансовий потенціал російської федерації на продовження війни проти України достатній на досить довгий період.
Про це розповів депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
«Не треба тішити себе ілюзіями і розраховувати на те, що росія готова завтра впасти у зв’язку з тим, що не матиме фінансів. Фінанси є. У них дуже серйозна ресурсна подушка, яка здатна втримувати їх ще досить довго», — пояснив він.
За його словами, за розрахунками німецьких експертів, у першій половині 2024 року з федерального бюджету рфна військові витрати було спрямовано 5,3 трлн рублів (57 млрд доларів), що на 36% більше, ніж у першому півріччі 2023 року.
При цьому одні тільки нафтогазові доходи російського бюджету у 2024 році мають скласти 11 трлн рублів, покривши всі витрати на війну з запасом.
Гетманцев зазначив, що у проєкті бюджету рф на наступний рік видатки на війну будуть ще більшими — 13,2 трлн. рублів. (142 млрд доларів), що на 200% більше, ніж їхній військовий бюджет 2022 року.
Покрити додаткові збільшені видатки на війну (+2,4 трлн. рублів) росіяни розраховують за рахунок зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб та податку на прибуток підприємств, сказав Гетманцев.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас