Ситуація з пенсійним забезпеченням критична, — Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація з пенсійним забезпеченням критична, — Мінсоцполітики

Особисті фінанси
6500
Ситуація з пенсійним забезпеченням критична, — Мінсоцполітики
Ситуація з пенсійним забезпеченням критична, — Мінсоцполітики
Лише 9,5 млн українців сплачують ЄСВ, а пенсію отримують 11 млн пенсіонерів. Тому спроектовано зміни до чинного законодавства, щоб зробити солідарні пенсії більш справедливими.
Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, в межах Конференції високого рівня щодо Європейської соціальної хартії у Вільнюсі.

Читайте також: Як відбувається розрахунок пенсій у країнах Європи

«Сьогодні у нас критична ситуація з пенсійним забезпеченням, адже 9,5 млн людей платять ЄСВ, а 11 млн пенсіонерів пенсію отримують. Це дуже несприятливе співвідношення для того, щоб посилювати захист в солідарній пенсійній системі, для наших громадян», — каже Жолнович.
За її словами, вже спроектовано зміни до чинного законодавства і фіналізують їх, щоб зробити солідарні пенсії більш справедливими.
«Ми побачили певні викривлення щодо того, як сьогодні нараховується пенсія, сьогоднішніх пенсіонерів і тих, хто отримав пенсії давно. Зараз, ми принаймні вирівняємо рівень пенсійних виплат, щоб вони були справедливі», — додає вона.
Жолнович наголошує, що це лише перша частина великої реформи, яка має об’єднати усі соціальні сфери у єдиний соціальний кодекс.
«Ми маємо започаткувати накопичувальну пенсійну систему, щоб дати можливість нашим громадянам, які зараз працюють, відкласти власні заощадження, щоб мати можливість забезпечити себе на пенсії в майбутньому. Крім того, такі накопичення, є дуже хорошим внутрішнім інвестиційним ресурсом, який нам потрібний для відновлення», — каже міністерка соціальної політики.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас