США оголосили про новий етап санкцій проти російських діамантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США оголосили про новий етап санкцій проти російських діамантів

Світ
461
США оголосили про новий етап санкцій проти російських діамантів
США оголосили про новий етап санкцій проти російських діамантів
Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США 8 лютого оголосило про запровадження санкцій проти додаткових категорій російських діамантів відповідно до рішення країн «Групи семи».
Про це повідомляє «Європейська правда».
Одне рішення OFAC забороняє імпорт непромислових діамантів, видобутих у росії, незалежно від того, чи були вони оброблені в третій країні. Рішення почне діяти з 1 березня для певних категорій діамантів, а з 1 вересня буде поширене й на додаткові категорії.
Своїм другим рішенням Мінфін США забороняє імпорт ювелірних виробів із діамантами та несортованих діамантів, що походять із росії або ввозяться з росії, з 1 березня 2024 року.
«Ці заборони спрямовані на виконання зобов’язань G7 від грудня 2023 року щодо введення поетапних обмежень на імпорт діамантів, видобутих у росії», — додали у відомстві й пообіцяли опублікувати додаткові інструкції щодо цих рішень.
Перші обмеження на російські діаманти запровадив у грудні 2023 року президент США Джо Байден своїм указом.
Нагадаємо, держави «Групи семи» за підсумками віртуального саміту 6 грудня оголосили про наміри запровадити обмеження на діаманти російського виробництва.
До 1 вересня 2024-го країни «Групи семи», які є основними імпортерами необроблених діамантів, створять механізм перевірки та сертифікації необроблених алмазів і консультуватимуться в цьому питанні з країнами-виробниками й партнерами, додали лідери.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні почав діяти Державний реєстр санкцій, у якому вже є 17 202 фізичні та юридичні особи;
  • у 13-му пакеті санкцій проти рф Європейська комісія не додасть нових заборон на імпорт російських товарів, аби встигнути ухвалити його до другої річниці вторгнення в Україну;
  • американський Мінфін оголосив про введення санкцій проти міжнародної мережі компаній, яка забезпечувала фінансування й поставку чутливих технологій для іранських програм з виробництва ракет і бойових безпілотників.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас