Шмигаль розповів, скільки біженців хочуть повернутися на Батьківщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, скільки біженців хочуть повернутися на Батьківщину

1999
Шмигаль розповів, скільки біженців хочуть повернутися на Батьківщину
Шмигаль розповів, скільки біженців хочуть повернутися на Батьківщину
На початку війни 95% українців, які були змушені виїхати за кордон, хотіли повернутися додому, але зараз цей показник знизився до менш ніж 80%.
Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції.

Де найбільше українських біженців

За його словами, з 7,5 млн громадян, які виїхали, станом на сьогодні близько 900 тисяч українців перебувають в Польщі, близько 1,3 млн — в Німеччині.
«Всі інші розосереджені. Третьою країною, де найбільша кількість українців, є Чехія… Згідно з опитуванням, на початку війни понад 95% українців виявили бажання повернутися. Сьогодні, на жаль, війна триває довго. Відбулася адаптація українців, адаптація дітей, асиміляція. Сьогодні уже менш як 80% українців готові повернутися додому», — заявив він.
Шмигаль також зауважив, вони чекають відповідних безпекових умов, розв’язання питань з наявністю житла та роботи.
«Над цим на потрібно працювати. І, власне, в цьому буде завдання Міністерства повернення українців», — додав прем’єр-міністр.

Довідка Finance.ua:

  • із мільйона іноземців, які зареєстровані на території Чеської Республіки, понад 570 тис. осіб є громадянами України. Незабаром доходи від біженців досягнуть 40 мільярдів крон, це приблизно 1,6 млрд євро;
  • повномасштабне вторгнення росії в Україну на початку 2022 року спричинило масове переміщення в Європі. Дані агентства УВКБ ООН у справах біженців показують, що станом на кінець минулого року війна призвела до переміщення приблизно 3,7 мільйона людей усередині країни та змусила 6,3 мільйона біженців і шукачів притулку шукати захисту за кордоном, майже 6 мільйонів із них у Європі;
  • більшість українських біженців за кордоном повністю задоволені або радше задоволені ніж ні своїми нинішніми умовами проживання в новій країні. Додому повернеться в ліпшому випадку половина. Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Страховка для виїзду за кордон на Finance.ua 🧐

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас