Ринок крипти зріс на 37% за перше півріччя 2024 — звіт Binance — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок крипти зріс на 37% за перше півріччя 2024 — звіт Binance

Криптовалюта
742
Ринок крипти зріс на 37% за перше півріччя 2024 — звіт Binance
Ринок крипти зріс на 37% за перше півріччя 2024 — звіт Binance
Binance Research, аналітичний підрозділ найбільшої світової блокчейн-екосистеми та провайдера криптовалютної інфраструктури Binance, випустив звіт про криптовалютний ринок за перше півріччя 2024 року, аналізуючи поточний стан цього сектору.
У 2023 році криптовалютний ринок пережив злет, і в першій половині 2024-го його загальна капіталізація продовжувала збільшуватися, досягнувши близько 2,27 трильйона доларів США до кінця періоду. Це зростання склало 37,3% за рік.
У першому кварталі відбулося значне збільшення ринку криптовалюти на 60,2%. Однак у другому кварталі було помічено зниження доходів, і ринок впав на 14,3%.
Ринок крипти зріс на 37% за перше півріччя 2024 — звіт Binance
  • На початку року Layer-1 (L1) продемонстрували значні здобутки. Bitcoin продовжив збільшувати свою частку на ринку після четвертого халвінгу, запуску протоколу Runes та схвалення спотових ETF у США, що зібрало вже понад 14 мільярдів доларів США. Ethereum також показав значне зростання в рестейкінгу та впровадженні оновлення EIP-4844. BNB Chain продовжила розвивати opBNB і Greenfield, тоді як Solana виділялася в просторі мемкоінов і впровадила блокчейн-зв'язки («blinks»).
  • Layer-2 («L2») провела сезон аірдропів, особливо активний для проєктів, що використовують нульове розголошення знань («zk»). Обіцянки стимулювали значні інвестиції в L2-ланцюги, збільшивши загальну заблоковану вартість (TVL) до 43 мільярдів доларів США, що становить зростання на 90% за перші 6 місяців.
  • Децентралізовані фінанси (DeFi) у 2024 році продемонстрували значне зростання, збільшивши загальну заблоковану вартість (TVL) на 72,8%, досягнувши 94,1 мільярда доларів США порівняно з початковими 54,4 мільярдами. Це зростання позитивно вплинув на різні сектори DeFi, включаючи як великі, так і спеціалізовані ринки.
  • На даний момент ринок стейблкоїнів продемонстрував значне відновлення, наблизившись всього на 14,5% до свого піку в квітні 2022 року, перед тим як стався крах TerraUSD (UST). Капіталізація ринку стейблкоїнів на 30 червня 2024-го досягла 161 мільярда доларів США, відзначивши найвищий рівень за останні два роки. У той час, як USDT від Tether продовжує залишатися лідером, частка на ринку стабільних монет USDC від Circle та USDe від Ethena збільшується.
  • NFT ринки пережили нестабільне перше півріччя зі зниженням обсягів продажу та значним падінням цін провідних проєктів. Попри це, Blur утримує лідерство завдяки поширенню токена Blast, тоді як Pudgy Penguins досягли успіху з продажем своїх фізичних іграшок. Bitcoin NFT також продовжує привертати увагу.
  • SocialFi продовжував розвиватися, анонсуючи запуск нового zk-ланцюга під назвою Lens Network через Lens Protocol. Farcaster набирав популярність серед користувачів після випуску Frames, у той час як friend. tech представив свій токен і v2. Гра Fantasy. top у жанрі торгових карток також стала значною подією.
  • У першому кварталі Web3 геймінг продемонстрував значне зростання, але в другому кварталі капіталізація токенів ігрових проєктів скоротилася разом з рештою альткоїн-ринком. Проте, незважаючи на зниження цін, кількість користувачів продовжувала зростати, особливо завдяки таким проєктам, як Pixels та Hamster Kombat, які залучили значну кількість гравців через обіцянки аірдропів токенів.
Стежте за актуальним курсом криптовалют на Finance.ua. Переходьте за посиланням, аби завжди бути у курсі!

Курс криптовалют до долара

За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас