Рада узаконила електронне посвідчення ветерана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада узаконила електронне посвідчення ветерана

Особисті фінанси
250
Рада узаконила електронне посвідчення ветерана
Рада узаконила електронне посвідчення ветерана
Верховна Рада України ухвалила зміни до чинного законодавства, якими статус основного документа ветерана надається електронному посвідченню замість паперового. е-Посвідчення ветерана стане основним документом, що підтверджує його статус (учасник бойових дій, особа з інвалідністю внаслідок війни) та члена родини загиблого Захисника чи Захисниці України.
Про це повідомляє Урядовий портал.
На сьогодні саме паперове посвідчення має статус основного документа. І лише після його отримання, за бажанням ветерана, може бути сформоване електронне посвідчення — е-Посвідчення ветерана у Дії.
«Перехід до е-Посвідчення, як основного документа, сприятиме прискоренню надання послуг, зменшить час на перевірку статусу, що поліпшить якість обслуговування ветеранів та їхніх сімей. А отримати паперове посвідчення можна буде за бажанням. Дякую парламенту за підтримку!», — зазначила міністерка у справах ветеранів України Наталія Калмикова.
Е-посвідчення ветерана дозволять миттєво перевіряти їх достовірність в режимі реального часу, що в свою чергу виключає можливість використання підроблених чи застарілих документів.
У разі втрати паперового посвідчення ветерана людина зможе безпроблемно використовувати електронне посвідчення.
е-Посвідчення ветерана — це електронне відображення інформації, що містить:
  • відомості про учасника бойових дій
  • особу з інвалідністю внаслідок війни
  • учасника війни
  • постраждалого учасника Революції Гідності
  • члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни
  • члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України
  • унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код), який забезпечує перехід в Єдиний державний реєстр ветеранів війни
  • відцифрований образ обличчя (за згодою особи).
Нагадаємо, у застосунку «Дія» вже згенерували близько 280 тисяч посвідчень ветерана від початку запуску цієї послуги в червні.
Для одержання посвідчення члена сімʼї військовослужбовця, який зник безвісти під час проходження військової служби, необхідно звернутись із заявою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас