Причини блокування рахунків банком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Причини блокування рахунків банком

Фінтех і Картки
411
Причини блокування рахунків банком
Причини блокування рахунків банком
Останнім часом відносини клієнтів з банками ускладнилися. Деякі банки навіть оголосили про запровадження комісії на виплату клієнтських коштів у розмірі 30% під час розриву ділових відносин з ініціативи банку.
У подібній ситуації будь-які блокування банком клієнтських коштів — чи то на введення, чи то на виведення — викликають природне занепокоєння та настороженість.

Причини блокування рахунків

Можна виділити три основні причини блокування банківських рахунків:
  1. Борги та невиконані зобов’язання — наявність несплачених боргів перед банком та іншими кредиторами. Таких як: непогашені кредити, невиплачені аліменти на утримання дітей або неоплачені штрафи. І тут банк має право заарештувати кошти на рахунках для стягнення заборгованості.
  2. Сумнівні фінансові операції. Банк може заблокувати рахунок, якщо виявить транзакції, які викликають підозру в можливому відмиванні грошей, фінансуванні тероризму чи іншої протизаконної діяльності, пов’язаної з переказами грошей.
  3. Вимога правоохоронних органів. Ухвалою в рамках кримінальної справи банк зобов’язаний заблокувати рахунок клієнта в ході досудового розслідування.
Ці підстави для блокування рахунків передбачені чинним законодавством, і банківські установи зобов’язані їх дотримуватись.
Логічно припустити, що перша та третя причини з перелічених можуть викликати блокування можливості витрачання коштів клієнтів. А ось друга причина — «сумнівні грошові операції» — може призвести до блокування саме надходжень коштів на клієнтський рахунок. Що може бути насправді?
Читайте більше в нашій статті:

Заблокували можливість поповнення картки, але залишили можливість розраховуватись: що робити

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас