Провідні страховики України об'єднались для покриття воєнних ризиків кредитного майна. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Провідні страховики України об'єднались для покриття воєнних ризиків кредитного майна.

Страхування
22
Arx, Universalna, Інго для клієнтів Райффайзен Банку
Cтрахові компанії та Райффайзен Банк вперше в Україні презентують нову послугу для бізнесу зі страхування майна різного типу від воєнних ризиків. Страхові компанії надаватимуть покриття для майна, яке банк зможе брати у заставу при наданні кредитного фінансування.
Завдяки інструменту War Risk Insurance українські компанії зможуть зменшувати ризики, пов’язані з втратою майна внаслідок воєнних дій та залучати додаткове фінансування. Проєкт протягом року планує сформувати страховий портфель на близько 1 млрд грн у сферах агро, переробки, видобутку, ритейлу, фармацевтики, енергетики та палива.
Через неможливість світовими перестраховикам покрити ризики воєнних дій в Україні лише компанії з найбільшими активами та страховими резервами в змозі надати своїм бізнес-клієнтам дану можливість. Кожен об'єкт розглядається страховиком індивідуально, залежно від об'єму бізнесу, території знаходження нерухомого майна. Ліміт за покриттям складає 20 млн грн.
В рамках співпраці клієнти отримають:
  • Перший продукт, розроблений у співпраці зі світовою компанією професійних послуг Аон та українськими страховими компаніями Arx, Універсальна та Інго.
  • Можливість застрахувати нерухомість, обладнання та товари в обороті від наслідків воєнних дій. Для цього потрібно звернутися до банку або до компанії Аон.
Андрій Перетяжко, голова правління страхової компанії Arx: «Ми розуміємо, що не зможемо повністю компенсувати можливі мільярдні збитки бізнесу від війни, але ми хочемо розділити з ними частину можливих витрат. Наша філософія — бути поруч з нашими клієнтами при будь-яких умовах. Завдяки об'єднанню колег по ринку та банку Райффайзен, в майбутньому клієнти зможуть отримати вигідніші умови, а партнери за кордоном переконаються у необхідності покриття воєнних ризиків в Україні»
На презентації нового продукту представники Райффайзен Банку, Аон, страхових компаній Arx, Універсальна та Інго підписали меморандум щодо співпраці за напрямком страхування від воєнних ризиків. Проєкт реалізований за підтримки технічної експертизи USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».
Страхова Arx вже 30 років обслуговує клієнтів, завжди знаходячись в авангарді інноваційних послуг. У 2023 році компанія першою почала страхувати автівки від воєнних ризиків з продуктом КАСКО «Залізний купол», покриваючи навіть повну загибель авто. Покриття ризиків по майну - наступний логічний крок, життєво необхідний українському бізнесу.
За матеріалами:
ARX
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас