По дві вакансії одного на безробітного: яких фахівців найбільше шукали в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По дві вакансії одного на безробітного: яких фахівців найбільше шукали в Києві

Особисті фінанси
5320
По дві вакансії одного на безробітного: яких фахівців найбільше шукали в Києві
По дві вакансії одного на безробітного: яких фахівців найбільше шукали в Києві
У Києві в січні-квітні поточного року послугами центру зайнятості скористалися 16,5 тис. громадян, які шукали роботу, з них 12,2 тис. мали статус зареєстрованого безробітного.
Про це повідомляє Київський міський центр зайнятості.
Станом на 1 травня на обліку перебувало 3,3 тис. безробітних і було 6,1 тис. вакансій.
Серед професій найбільший попит (19,6% роботодавців) був на працівників сфери торгівлі та послуг — продавців, кухарів, охоронців, перукарів і помічників вихователів.
Також шукали професійних спеціалістів — вчителів загальноосвітніх закладів, фармацевтів, лікарів загальної практики, вихователів закладів дошкільної освіти, інженерів, практичних психологів, музичних керівників, економістів і працівників соціальної сфери.
Крім того, зріс попит на кваліфікованих робітників (17,7%), наприклад, на швачок, слюсарів, електромонтерів і монтажників, та на спеціалістів з досвідом роботи (13%) — медсестер, дієтологів і бухгалтерів.
Залишається високим попит (12,3%) на представників найпростіших професій — робітників з комплексного прибирання будинків і службових приміщень, двірників, вантажників та контролерів автоматичних пропускних пунктів метрополітену. А серед робітників з обслуговування обладнання (12%) потрібні водії автотранспортних засобів, трактористи і машиністи залізнично-будівельних машин.

Довідка Finance.ua:

  • у квітні конкуренція шукачів за роботу була нижче рівня 2021 року і практично досягла довоєнного рівня. Часи, коли на одну вакансію надходило сотні відгуків, уже в минулому;
  • уперше після повномасштабного вторгнення Харківська область увірвалась у п’ятірку лідерів за кількістю пропозицій роботи та зайняла п’яте місце, обігнавши Івано-Франківську область. Своєю чергою Дніпропетровська область обігнала Львівську та посіла друге місце.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас