Банк „Хрещатик” реалізує нову ювілейну монету НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк „Хрещатик” реалізує нову ювілейну монету НБУ

Валюта
140
ВАТ КБ «Хрещатик», визнаний Національним банком України дистриб'ютором пам’ятних монет України, сувенірної та супутньої продукції Національного банку на внутрішньому ринку, пропонує своїм клієнтам і всім бажаючим нову ювілейну монету «Лесь Курбас».
Ювілейна монета «Лесь Курбас» присвячена режисеру, актору, педагогу, драматургу та перекладачу Лесю Курбасу (1887 – 1937). Лесь (Олександр-Зенон) Степанович Курбас – театральний діяч, фундатор українського модерного театру "Березіль”.
На аверсі монети «Лесь Курбас» номіналом 2 гривні зображено малий державний герб України. На реверсі монети — зображення портрету Леся Курбаса на тлі стилізованого геометричного орнаменту, який використовувався під час оформлення театральних афіш у 20-х роках ХХ ст. Монета виготовлена із нейзильберу, її тираж 35 тис штук. Придбати монету можна у касах банку «Хрещатик» за 8 грн.
Реалізацію ювілейних і пам’ятних монет фізичним та юридичним особам банк „Хрещатик” здійснює через мережу своїх установ по всій території України. Монети є дійсним платіжним засобом й обов’язкові до приймання без будь-яких обмежень за номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів. Найрізноманітніша тематика таких монет, серед яких колекції „Пам’ятки давніх культур України”, „Обрядові свята України”, „Спорт”, „Флора і фауна”, „Східний календар” та ін. — роблять ці платіжні одиниці цікавими не тільки для нумізматів, але й для тих, кого цікавить історія, культура та інші сфери життя.
За матеріалами:
Хрещатик
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас