Янукович готовий поділитися з Росією українською ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович готовий поділитися з Росією українською ГТС

Енергетика
206
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович допускає передачу активів української газотранспортної системи (ГТС) в обмін на паритетну участь газодобувних активів Росії.
"Мова йде зараз про наміри. Я вважаю, якщо говорити про наміри, ми завжди повинні підходити конкретно. Якщо мова буде йти про об'єднання, то воно повинне бути на рівні партнерських відносин. Ці відносини повинні бути зрозумілі, як говориться 50х50", - сказав Янукович.
При цьому він відзначив, що Україна та Росія повинні виробити нову модель відносин в енергетичній галузі, що допомогла б досягти успіху в питаннях енергетичної безпеки обох країн.
Він також додав, що таком шляхом йдуть багато країн у світі.
"Я вважаю, що такий шлях є перспективним для об'єднання зусиль і для рішення проблем. Дуже часто ефект об'єднання дає синергію", - сказав прем'єр.
Янукович повідомив також, що питання створення нової моделі відносин в енергосфері обговорюються зараз на рівні Президентів Росії та України.
Як повідомлялося раніше, сьогодні на прес-конференції Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, за яких російський газ експортується в Європу, на доступ до видобутку газу в Росії.
"Мова йде про об'єднання активів, і наші українські партнери хотіли б не тільки створити газотранспортний консорціум, але хотіли б мати можливість увійти в добувні активи на території РФ", - сказав Путін.
За словами російського Президента, у цей час влада України та експерти в Росії готовлять нові пропозиції, і він планує обговорити їх найближчим часом із Президентом України Віктором Ющенко й урядом Віктора Януковича.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас