Путін дозволяє українським компаніям видобуток в РФ. За одніїє умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін дозволяє українським компаніям видобуток в РФ. За одніїє умови

Енергетика
129
Росія може допустити українські компанії до видобутку корисних копалин у країні. Таку заяву зробив Володимир Путін, відповідаючи на запитання українського журналіста в ході великої прес-конференції у Кремлі.
За словами президента, умовою для залучення українських інвесторів стане створення газотранспортного консорціуму. Крім того, перед тим, як продавати іноземним інвесторам російські надра, необхідно зрозуміти, що одержать російські підприємства взамін. Такі питання повинні зважуватися на корпоративному та експертому рівнях, відзначив Путін.
Президент також додав, що подібна система існує в Росії у відношенні з багатьма європейськими компаніями, у тому числі німецькою BASF та італійською Eni.
Відповідаючи на інше питання, Путін відзначив, що Росія продовжить активно будувати трубопроводи через усю Росії і за кордоном.
Російський президент, зокрема, звернув увагу на те, що зараз будується гілка нафтопроводу на Далекий Схід, планується нафтопровід у Китай. Крім того, прокладається "Блакитний потік" через дно Чорного моря.
Друга його гілка може бути продовжена в Угорщину або якусь іншу центральноєвропейську країну, сказав Путін. Він також відзначив будівництво Північно-Європейського газопроводу в Німеччину через дно Балтійського моря.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас