Ощадбанк увійде в НСМЕП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк увійде в НСМЕП

Фінтех і Картки
379
Уже цього року український Ощадбанк може приєднатися до Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП). Про це повідомив заступник голови правління Ощадбанку Олександр Гришко.
Фахівці Нацбанку України впевнені, що карти Національної системи масових електронних платежів мають надійніший захист у порівнянні з VISA та MasterCard, а також дозволяють проводити операції набагато швидше. При цьому карти НСМЕП мають низьку собівартість.
Приєднання до НСМЕП Ощадбанку продиктоване зацікавленістю останнього в участі у великому проекті "Соціально-транспортна карта киянина". Проект покликаний забезпечити жителів української столиці картами, що дозволяють оплачувати комунальні та соціальні послуги, медичну страховку, а також розрахуватися за проїзд у громадському транспорті.
У той же час більшість великих банків країни не поспішають із приєднанням до НСМЕП, пояснюючи це обмеженістю застосування карт НСМЕП - вони можуть бути використані тільки на території України. До того ж, за словами голови правління Трансбанку Сергія Щербина, для роботи із НСМЕП банкам необхідно закуповувати недешеве обладнання. Традиційні банкомати й POS-термінали для обслуговування карт НСМЕП не підходять.
Разом з тим банкіри єдині в думці щодо того, що участь у спільному із НСМЕП проекті "Соціально-транспортна карта киянина" обіцяє Ощадбанку чимало користей.
Сьогодні НСМЕП об'єднує, головним чином, невеликі банки країни, що не мають широкої філіальної мережі й не мають в обороті достатньої кількості власних платіжних карт. Виключенням є лише деякі великі банки України, що входять у НСМЕП: "Кредитпромбанк", "Брокбізнесбанк", Банк "Південний", "Хрещатик", "Мрія" та одеський "Імексбанк".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас