Visa запустила платформу для мобільних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa запустила платформу для мобільних платежів

Фінтех і Картки
215
Visa офіційно оголосила про запуск своєї нової платформи для проведення мобільних платежів.
З її допомогою емітенти кредитних карт та оператори мобільного зв'язку зможуть розробляти та випробовувати послуги, що дозволяють власникам карт робити покупки за допомогою мобільного телефону.
Вихідна версія платформи надає рішення для безконтактних мобільних платежів, персоналізації на відстані (технологія over-the-air - OTA), оплати чеків і прямого маркетингу. За словами представників Visa, нові версії платформи будуть доступні у найближчий час. При цьому вони будуть включати можливість вилученої оплати і передачі грошей між передплатниками.
Платформа була розроблена у співробітництві із провідними виробниками телефонів, постачальниками чипів, розроблювачами мобільних додатків, компаніями, що надають послуги OTA, а також мобільними операторами.
Нова платформа покликана спростити роботу емітентів кредитних карт, мобільних операторів і технологічних постачальників у галузі надання послуг мобільної оплати та управління рахунками.
Нагадаємо, що у жовтні минулого року Visa USA проводила пілотні програми мобільної безконтактної оплати у своїй штаб-квартирі в Каліфорнії.
Раніше, у 2006 році MasterCard оголосив про співробітництво з Nokia і мережею магазинів 7-Eleven для проведення випробувань технології NFC і мобільних устроїв, обладнаних даною технологією з можливістю здійснення безконтактних платежів. Крім того, Bank of America також проводив випробування технології безконтактних платежів як альтернатива дрібним операціям з наявними у своїх офісах у Вільмінтоні та Делоуре.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас