Половина населення світу бідніше, ніж 2% богачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина населення світу бідніше, ніж 2% богачів

Валюта
164
Найбогатші у світі 2% людей мають більше грошей, ніж половина всього населення Землі, стверджується в новому звіті дослідницького інституту ООН.
З доповіді видно, що більш бідна половина населення володіє тільки 1% світового багатства.
Виходячи з цього дослідження, до групи із заможністю громадян трохи вище за середнього, відносяться 39 країн. Туди потрапили такі держави, як Росія , Бразилія, Мексика і Польща.
Подібних досліджень проводиться у світі чимало, але в цьому випадку ООН стверджує, що це наохоплююче. У ньому відбита картина у всьому світі. Воно ґрунтується або на реальних цифрах, або на оцінках і статистичному аналізі.
Ще одна важлива відмінність: попередні дослідження мали справу з доходом, а це - з рівнем багатства, забезпеченості.
Під багатством мається на увазі те, чим люди володіють - земля, будинки, тварини, фінансові нагромадження. Ураховувалися й борги. Багатство, показало дослідження, концентрується в Північній Америці, Європі та деяких країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону - таких, як Японія та Австралія. Ці країни володіють 90% усього світового багатства.
У різних країнах багатством вважається різне. У державах, що розвиваються, мова звичайно йде про землю і ферми. У багатих країнах більше стурбовані ощадними рахунками та акціями.
Крім того, деякі громадяни розвинених країн мають більше боргів, ніж якогось багатства, що ставить їх за рівнем заможності навіть нижче, ніж людей з бідних країн.
Однак у сенсі того, що вони споживають, їм однаково живеться краще.
Особисте багатство служить страховкою на чорний день - на випадок втрати роботи, падіння доходів, хвороби або похилого віку.
Воно також є джерелом фінансування малого бізнесу. Це особливо важливо відзначити, оскільки в країнах з низьким рівнем особистого статку, як правило, і фінансова система нерозвинена, і дрібним фірмам неохоче дають кредити.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас