Фельдман: Краще підтримати житлові кредитування молоді, ніж ВЕЗи та ТПРи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фельдман: Краще підтримати житлові кредитування молоді, ніж ВЕЗи та ТПРи

Казна та Політика
173
Народний депутат України Олександр Фельдман вважає, що економічно вигідніше надавати державну підтримку системі пільгового молодіжного житлового кредитування, ніж давати гігантські податкові пільги промисловості. Про це повідомили в прес-службі народного депутата.
На думку Фельдмана, підтримка пільгової системи молодіжного житлового кредитування, яка зараз згортається, могла б мати комплексний економічний і соціальний ефект. «Це зростання попиту на послуги, побутову техніку, будматеріали, ЖКГ, транспорт, споживчі банківські кредити і т.п. А також зростання кількості зареєстрованих молодих родин, зростання народжуваності і поліпшення соціального добробуту молодих людей. Тобто все те, що дало б довгостроковий ефект росту і відповідало «економіці якості життя», - відзначив народний депутат.
«Але, на жаль, держава будує зараз абсолютно іншу економічну модель, що нагадує тип Азіатських країн. З акцентом на важкі галузі і «магію великих чисел». Така модель може дати, у найкращому разі, тільки зростання «кубометрів, тонн, центнерів» на душу населення, погіршення екології і зростання нерівності. У різниці цих моделей полягає головна відмінність політики уряду Тимошенко, від нинішньої політики Кабміну», - вважає Фельдман.
За словами Фельдмана, згортання підтримки системи пільгового молодіжного житлового кредитування, у той час як великі підприємства одержують пряму і непряму державну підтримку - це типовий приклад азіатської індустріалізації, де людина сприймається як ресурс для економіки, а не навпаки.
«У суспільстві «молодих і бездомних» - ніколи не буде міцних родин, високої народжуваності, спадкоємності традицій і нормального виховання», - заявив народний депутат.
Як відомо, раніше Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо скорочення строків компенсацій з пільгових молодіжних житлових кредитах з 20 до 5 років і скасував диференціацію компенсації процентної ставки залежно від кількості дітей у молодій родині. Таким чином, ті, хто бажає взяти пільговий молодіжний житловий кредит, повинні будуть платити більше, як в абсолютному, так й у відносному вираженні.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас