Причин для непокоєння через укріплення євро щодо долару немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Причин для непокоєння через укріплення євро щодо долару немає

Валюта
399
Причини для тривоги через зміцнення євро щодо долара США відсутні. Такої думки дотримується європейський комісар з економічних і валютних питань Хоакім Алмуніа, який виступив напередодні на прес-конференції у Парижі.
"Ми дуже уважно стежимо за обмінним курсом європейської валюти, але немає причин бити тривогу через курс євро до долара", що у цей час "не виходить за рамки нормального", заявив він. За його словами, "не можна виступати перед суспільством і бізнесом із тривожними заявами, коли сама економіка почуває себе в порядку".
Економічне зростання Європи в 2006 р. може дати кращі результати, ніж передбачалося раніше, відзначив Алмуніа. Прогнози, опубліковані Єврокомісією на початку листопада, обіцяли річне зростання економіки ЄС на рівні від 2,6% - до 2,8%.
У той же час Алмуіиа підтвердив, що в прогнозі на 2007 р. Єврокомісія виходить із можливості "деяких ризиків", у тому числі "уповільнення росту, особливо в першому кварталі року, викликаному підвищенням ставок податку на додану вартість у ФРН".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас