Мірошніченко: Нинішня каденція ВР не прийме Податкового кодесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мірошніченко: Нинішня каденція ВР не прийме Податкового кодесу

Казна та Політика
97
Нинішня каденція Верховної Ради України не прийме Податковий кодекс. Таку думку висловив народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань правосуддя Юрій Мірошниченко.
"У наступному році кодекс точно прийнятий не буде тому, що в нас немає концептуальної єдності щодо податкової системи. Думаю, податкова система буде продовжувати працювати в режимі законів, а кодекс, як узагальнений документ, буде прийнятий у ВР наступною каденцією", - вважає депутат.
Мірошниченко підкреслив, що перед тим, як приймати Податковий кодекс, необхідно вирішити ряд питань. Наприклад, питання адміністрування податкової системи. "Тому, що є податки, які в адмініструванні варті більш, ніж самі податки", - констатував Мірошниченко.
Він також повідомив, що ще одним із принципових питань є податок на майно і нерухомість, оскільки ще "не встановилися права власності, і не вирішений питання приватизації землі". "Це величезний ризик. Представляєте, якщо ми зробимо щось таке, через що система вплине на дохідну частину бюджету? Це буде колапс держави. І жоден політик не хоче на це йти.
Я маю на увазі, політиків найвищого рангу, як прем'єр-міністр, президент або голова Верховної Ради. Я думаю, потрібно дати трохи перепочити економіці, заробити в рамках того, що ми маємо зараз, а потім, підготувавши і, можливо, перевіривши на якомусь "пілотном" регіоні нову податкову модель - приймати її на рівні усієї держави", - резюмував Мірошниченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас