45% нафти і газу у Прикарченській дільниці піде інвестору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

45% нафти і газу у Прикарченській дільниці піде інвестору

Енергетика
121
Американська компанія Vanco Inernational погодилася розділити з Україною добуті на Прикерченській ділянці нафту і газ у пропорції 45% (інвесторові) на 55% (державі) після сплати податків.
«Ми можемо навіть на це погодитися», - зізнався Джон Аймл, новий представник компанії Vanco в Україні. Раніше компанія наполягала на більшому відсотку для себе. Але дотепер договір з інвестором не підписаний.
Глава Мінпаливенерго Юрій Бойко відзначив, що в переговорах із приводу розділу продукції з компанією Vanco «немає проблем». «Іде базарний торг, нормальний процес. Всі економічні умови ми погодимо», - завірив Бойко. Він повідомив, що «з приводу спільного розділу продукції (СРП) з Vanco у Кабміну встановлено термін до Нового року». «Я думаю, ми за цей час упораємося», - припустив міністр.
У вівторок у Кабміні пройде засідання робочої групи з питання висновку угоди з Vanco Inernational.
Нагадаємо, у квітні 2006 року було проведено конкурс з відбору інвестора для розробки Прикерченської нафтогазоносної ділянки шельфу Чорного моря. Його переможцем визнана Vanco International.
Представлений у серпні 2006 року компанією Vanco варіант угоди про розділ продукції викликав 168 зауважень у спеціальної комісії Кабміну. «У вересні-жовтні ми зустрічалися щодня, включаючи вихідні. Але після утворення другої робочої групи, ми не були запрошені на її зустріч жодного разу. Ми просто втратили цей час», - говорить Джон Аймл. Учора джерело в Мінприроди завірило, що дата наступної зустрічі з інвестором призначена на найближчий час. Хоча на сегодняшє засідання робочої групи представник Vanco не запрошений.
Зараз жоден з іноземних інвесторів у галузі нафтогазодобування в Україні не використає угоду про розділ продукції. Договір про спільну діяльність, а не СРП, при розробці восьми газоносних ділянок Придніпровсько-Донецькой території має намір використати і компанія Shell. «Ми контактуємо з цього питання з «Нафтогазом» починаючи з 1995 року. На даний момент у нас є домовленість із «Укргазовидобутком» про спільну розробку і видобуток газу», - сказав Лесь Ластовецький, директор із зовнішніх зв'язків британської Shell в Україні. Загальна площа Прикерченської нафтогазоносної ділянки становить 12,96 тис. кв. км, глибина моря в його межах - 70-2000 м.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас