ФДМ розглядає питання щодо угоди з "Придністьв"ям" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ розглядає питання щодо угоди з "Придністьв"ям"

Фондовий ринок
100
Кабінет міністрів України доручив Фонду держмайна (ФДМ) розглянути питання про висновок угоди із промислово-фінансовим консорціумом (ПФК) "Придніпров'я" (Дніпропетровськ) з 50%+1 акція ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ, Дніпропетровська обл.).
Як повідомив голова ФДМ Валентина Семенюк на прес-конференції в п'ятницю, до ФДМ ще не надходило ніяких пропозицій від ПФК "Придніпров'я" щодо питання висновку угоди.
"Чекаємо пропозицій, коли вони надійдуть, тоді можна буде говорити про цьому детально", - відзначила глава Фонду.
Вона також підкреслила, що ФДМ не має наміру відмовлятися від розгляду повернення даного пакета акцій у судах, додавши, що ФДМ подав касацію на останнє рішення суду щодо НЗФ.
Семенюк також уточнила, що ПФК "Придніпров'я" звернувся в Кабінет міністрів із пропозицією укласти угоду.
Як повідомлялося, Апеляційний господарський суд Києва 23 жовтня залишив у чинності рішення Господарського суду Києва від 22 вересня про визнання ПФК "Придніпров'я" сумлінним набувачем 50%+1 акції ВАТ "Нікопольський завод феросплавів"
У свою чергу, ФДМ найближчим часом має намір підготувати і подати до Вищого господарського суду України касацію на це рішення.
ФДМ в травні 2003 року продав ПФК "Придніпров'я" 25% акцій найбільшого в Україні ферросплавного підприємства НЗФ за 205 млн грн, у серпні того ж року - ще 25%+1 акція заводу за 205,5 млн грн.
Вищий господарський суд України 26 серпня 2005 року визнав незаконної приватизацію 50%+1 акція НЗФ. Верховний суд України 20 січня 2006 року підтвердив незаконність продажу, однак зберігач акцій - Укрсоцбанк (Київ) - не зміг перевести акції на рахунок Фонду через правову колізію сформованих в результаті прийняття суперечливих судових рішень про реєстратора акцій.
Тоді ФДМ звернувся до суду, щоб установити єдиний законний механізм повернення акцій компанії державі, зокрема, визнати за державою в особі Фонду право власності на 50%+1 акція НЗФ, які на момент подачі позову перебували на рахунку ПФК "Придніпров'я" в Укрсоцбанке. ФДМ просив зажадати їх з незаконного володіння консорціуму і покласти обов'язки на зберігання Укрсоцбанку перевести дані акції на рахунок ФДМ.
У свою чергу, ПФК "Придніпров'я" подав зустрічний позов про визнання його сумлінним набувачем акцій НЗФ, що був задоволений 22 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас