Фракція БЮТ пропонує не голосувати за проект держбюджету-2007 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фракція БЮТ пропонує не голосувати за проект держбюджету-2007 р.

Казна та Політика
124
Фракція Блоку Юліи Тимошенко пропонує не голосувати за проект державного бюджету на 2007 рік.
Про це повідомив лідер фракції Юлія Тимошенко, виступаючи під час обговорення в парламенті проекту держбюджету на 2007 рік у вівторок у Києві.
"Якщо сьогодні комуністи і соціалісти проголосують за цей антисоціальний бюджет, вважайте, що ваша ідеологія вже не існує, і ми переконані, що президент України обов'язково на цей бюджет накладе вето, і пропонуємо за цю національну ганьбу просто не голосувати", - закликає Тимошенко.
Зокрема, за її словами, існують значні претензії до соціальної частини проекту держбюджету, оскільки не передбачається збільшення розміру мінімальної зарплати і пенсії. "Мінімальна зарплата і пенсія не збільшуються в цьому бюджеті: мінімальна зарплата протягом напівроку (не збільшується), а потім тільки на трохи гривень... пенсії залишаються такими як минулого", - підкреслила Тимошенко.
При цьому вона нагадала, що з наступного року підвищується ставка прибуткового податку з населення з 13% до 15% і це відбувається на тлі істотного росту тарифів на комунальні послуги.
Крім того, Тимошенко відзначила, що дефіцит держбюджету-2007, пропонований урядом на рівні 2,6% від ВВП, веде до нарощування держборгу. "Дефіцит бюджету в 2,6% дає додатково державного боргу на суму 8,6 млрд (грн)", - сказала Тимошенко. При цьому вона відзначила, що недостатньо прозорі механізми використання бюджетних коштів в Україні зберігають можливість для зловживань державними коштами. Зокрема, за її словами, у ньому збережені "тіньові економічні зони".
На думку Тимошенко, це означає, що для деяких підприємств, що мають відношення до Партії регіонів, буде пільговий режим, а інші підприємства з ними не зможуть конкурувати.
На думку лідера БЮТ, практично знищується кольорова металургія, вводиться 16 додаткових податків на підприємців, "починається та "азаровщина", що вже була".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас