Українцям і досі не платять зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям і досі не платять зарплати

Казна та Політика
187
В 2006 році в Харківській області за фактами невиплати заробітної плати порушені 92 кримінальні справи, 78 з яких направлені в суд. У місцеві суди заявлені 1030 позовних заяв про стягнення заборгованості із виплати зарплати на загальну суму близько 1,2 млн.грн. Такі результати прокурорських перевірок дотримання трудового законодавства.
Як повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, крім того за актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуті 399 посадових осіб, відшкодовані майже 42 млн.грн.
В області виявлені численні порушення вимог законодавства щодо виплати заробітної плати в розмірі, нижче певного законом, а також "у конвертах".
Прокуратура Фрунзенського району Харкова встановила, що директор одного з ТОВ прийняв на роботу 9 чоловік, які охороняли приміщення готельного комплексу "Турист". Порушуючи вимоги законодавства, керівник підприємства не підписав із працівниками трудові договори, заробітну плату виплачував готівкою, не надавав у районне управління Пенсійного фонду України звіти про відсутність найманих робітників. За фактами грубого порушення вимог законодавства про працю прокуратурою району порушена кримінальна справа за ч.1 ст.172 Кримінального кодексу України.
За аналогічними фактами порушені кримінальні справи прокуратурами Московського, Жовтневого, Богодуховського, Боривського, Дергачивського, Лозивського та інших районів Харківської області.
Установлені факти, коли окремі керівники навмисне ухиляються від сплати збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування, намагаються штучно створити видимість благополуччя, приховуючи факти невиплати заробітної плати. Так, посадові особи обласного комунального підприємства теплових мереж, зловживаючи службовим становищем, ухилилися від сплати обов'язкових страхових внесків у Пенсійний фонд України в розмірі понад півтора мільйона гривень.
За даним фактом прокуратурою Московського району Харкова порушена кримінальна справа за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас