Мільйонер порвав картину за 139 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйонер порвав картину за 139 мільйонів

Валюта
270
Ігорний магнат, що володіє декількома казино Лас-Вегаса, Стів Уінн випадково зашкодив відому картину Пабло Пікассо "Сон". Причому сталося це відразу після того, як Уінн домовився про продаж полотна за 139 мільйонів доларів іншому колекціонерові.
Демонструючи полотно своїм друзям, мільярдер зачепив його ліктем, у результаті чого в центрі картини утворилася невелика діра розміром з палець. Про інцидент, що відбувся кілька тижнів назад, стало відомо після того, як його описала у своєму блозі режисер і сценарист Нора Ефрон, яка стала свідком цієї події, передає «Newsru.com».
На картині "Сон" 1932 року зображена коханка Пікассо Марі-Тереза Уолтер. Як стало відомо, Уінн страждає хворобою очей, при якій ушкоджений периферійний зір і хворий не може розраховувати точно відстань до предметів.
Як пише Ефрон, ушкодження було розміром зі срібний долар. Представники Уінна підтвердили, що інцидент мав місце. Як стало відомо, у результаті мільярдер вирішив відмовитися від угоди із продажу картини і після реставрації не розставатися сполотном.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас