Підприємці намагалися заробити на відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці намагалися заробити на відшкодування ПДВ

Валюта
162
Державна податкова адміністрація у Вінницькій області порушила кримінальну справу відносно посадових осіб підприємства за спробу незаконного відшкодування з держбюджету 2 млн. 836 грн. податку на додану вартість. Про це повідомили у Відділі із зв'язків з громадськістю ДПА у Вінницькій області.
Відповідно до повідомлення, одне з підприємств Вінниці, що надавало консалтингові послуги, у травні 2006 року заявило до відшкодування з бюджету майже 2 млн. 836 тис. грн. податку на додану вартість, сплаченого у зв'язку із придбанням товарів. Постачальником виявилося інше ТОВ, зареєстроване у Вінницькій області.
Посадові особи підприємства заявили, що задеклароване устаткування для деревообробки було придбано у фірми «Marsal Corporation» KFT та імпортоване з Угорщини через Вінницьку митницю. Однак працівники податкової міліції виявили, що в електронній базі митниці ніякої інформації із цього приводу не найшлося. Не було також і ніяких відомостей про існування декларанта.
Обшук за місцем реєстрації підприємств не виявив ніякого устаткування для деревообробки. Замість цього знайшли пакет фіктивних документів, серед яких: фальшиві вантажно-митні декларації, звіти обох фірм і первинні бухгалтерські документи. Також було виявлено 4 печатки двох суб'єктів підприємницької діяльності м. Києва і одного ТОВ м. Вінниця, відбитки якої були на незаповнених бланках бухгалтерських документів, які ще не встигли використати. При обшуку була виявлена і оргтехніка, за допомогою якої виготовляли всю фальшиву документацію і чекові книжки.
Посадові особи обох фірм повідомили, що до справи не причетні, оскільки ніяких договірних, бухгалтерських, банківських або митних документів не підписували. Крім того, вони відзначили, що в березні поточного року за винагороду віддали свої особисті документи - паспорта - одній жінці. Саме вона і створила фіктивні фірми і підробила документи з метою одержати з бюджету майже 3 млн. грн. Методом підробки документів їй уже вдалося вчинити злочин – проконвертувати в одному з банків Ужгорода 25 млн. грн.
За даном факт порушена кримінальна справа за статтею 191 ч.5 Кримінального кодексу України (замах на заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах).
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас