США відкинула ультиматум "ВТО в обмін на м"ясо" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відкинула ультиматум "ВТО в обмін на м"ясо"

Казна та Політика
187
США жорстко відреагували на російську погрозу ввести заборону на ввезення американського м'яса, якщо Сполучені Штати до жовтня не дадуть згоди на вступ Росії у Всесвітню торговельну організацію.
«Поставки яловичини, свинини та курячого м'яса зі США є частина домовленостей, досягнутих після однобічної заборони Росією імпорту цих продуктів в 2003 році», - заявив представник міністерства торгівлі США Шон Спайсер.
«Це не питання преференций для Сполучених Штатів. Якщо Росія відмовиться дотримувати досягнутих угод, це створить серйозні проблеми, які ускладнять наші спроби укласти обопільну умову про вступ у ВТО», - сказав Спайсер.
Попередження пішло за листом, що направив представникові міністерства торгівлі США Сьюзен Шваб глава російського Минекономрозвитку Герман Греф. Міністр повідомив, що якщо угода про ВТО не буде підписано, Росія зніме преференції в імпорті сільгосппродукції зі США .
Росія вже 13 років веде переговори про вступ у ВТО, і сподівалася вирішити це питання до початку саміту «Великої вісімки» які проходив у липні в Санкт-Петербурзі. Переговори забуксували через питання, пов'язаних з торгівлею сільськогосподарською продукцією, і заклопотаності США захистом інтелектуальної власності від піратів у Росії. «Сполучені Штати ведуть відкриті переговори з Росією з наміром досягти двостороння угода про вступ у ВТО винятково на комерційній основі в найближчі парі місяців», - сказав Спайсер.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас