Азаров обіцяє знизити податки та відновити СЕЄ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров обіцяє знизити податки та відновити СЕЄ

Казна та Політика
235
Одним із пріоритетів уряду Віктора Януковича стане податкова реформа. Її розробкою Кабмін займеться вже цієї осені, а в 2008 році бізнес може розраховувати на скорочення ПДВ і податку на прибуток. Про це заявив Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Я думаю, що 2008 рік - це буде рік реального зниження податків. Це буде рік, коли податкова реформа вступить в активну фазу. У цілому, ця реформа займе в нас три-чотири року, протягом яких реформа податків буде завершена. Потім економіку і бізнес буде очікувати період податкової стабільності. Будуть створені найбільш оптимальні умови для інвестицій і бізнесу в цілому. До цього часу ми розраховуємо вийти на максимально високі темпи економічного росту. Протягом найближчих півтора років припускаємо вийти на щорічний приріст ВВП мінімум на 10-15%", - підкреслив М.Азаров, слова якого цитує прес-служба Партії регіонів.
Перший віце-прем'єр підтвердив, що уряд розгляне ефективність діяльності всіх вільних економічних зон, куди реально вкладені великі інвестиції. Ефективні ВЕЗ будуть відновлені в першу чергу. "Їх буде приблизно три або чотири, де діяльністб буде відновлена в повному обсязі. Крім того, ми подумаємо над тим, яким чином компенсувати інвесторам реальні збитки, які вони понесли в результаті діяльності уряду Тимошенко", - додав Н.Азаров.
Представник уряду спростував чутки про те, що "регіонали" бажають обвалити гривню. "Я називаю це повною нісенітницею і політичним кілерством! Для чого її валити? Хіба хтось із наших виробників у цьому зацікавлений? Звичайно, немає! Тільки стабільний, передбачуваний і обґрунтований валютний курс - от до чого ми будемо прагнути", - завірив він.
Одним із ключових положень держбюджету-2007, за словами М.Азарова, стане зниження частки держбюджету в структурі ВВП до 30%, тоді як зараз цей показник становить 32,3%. Таким чином, в 2007 році загальне зниження фіскального тиску на економіку складе приблизно 10 млрд.грн., які залишаться в реальній економіці.
Одночасно Перший віце-прем'єр обіцяє, що деякі імпортні митні ставки, які необґрунтовано були знижені в 2005 році, будуть проаналізовані і повернуті до оптимального рівня
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас