Експерт: Україні на можна повторювати польського сценарію, коли роздрібна торгівля перекуплена іноземцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україні на можна повторювати польського сценарію, коли роздрібна торгівля перекуплена іноземцями

Казна та Політика
217
В Україні неможливе повторення польського сценарію, коли роздрібна торгівля була повністю перекуплена іноземними компаніями. Про це повідомив директор Національної Асоціації розвитку торгівлі і сервісу Андрій Близнюк.
Він відзначив, що сьогодні в Україні успіх ведення торговельного бізнесу на 90% залежить від особистих контактів топ-менеджменту компанії з державними чиновниками, зокрема, "з мером, з яким треба вміти домовлятися".
"Іноземці цього не розуміють, вони звикли працювати по-білому і платять всі податки, тому вони тримаються тут і покривають збитки тільки за рахунок величезного європейського фінансового потенціалу.
Наші торговельні мережі більше раціональні",- підкреслив А.Близнюк. Він відзначив, що в цей час у п'ятірку найбільших торговельних мереж України з іноземних компаній входить тільки METRO, інші не входять навіть у десятку найбільших. У сформованій ситуації, на думку А.Близнюка, українські компанії не відчувають конкуренції з боку іноземних компаній і мають можливість самостійно розвиватися на ринку
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас