Перевіряйте гроші уважно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевіряйте гроші уважно

Валюта
339
Національний банк поставив за обов'язок комерційні банку перевіряти банкноти перед прийомом на наявність дефектів та їх відповідність платіжності. Про це говориться у відповідних змінах у постанову НБУ №252, зареєстрованому в Міністерстві юстиції 26 липня.
Відповідно до нової редакції постанови, при прийомі банкнот і монет комерційні банки зобов'язані перевіряти їх на відповідність платіжності, тобто, за встановленими НБУ критеріями можливості їхнього використання для розрахунків з всіх видів наявних операцій, а також прийому банками для обміну та інших видів банківських операцій.
Крім того, Нацбанк розширив критерії оцінки істотно зношених банкнот, а також умови їхнього прийому банками та обміну на рівноцінні платіжні банкноти і монети.
Також, неплатіжні банкноти і монети будуть зберігатися в сховищі територіального керування Нацбанку протягом 3 місяців, після чого будуть відправлятися в Центральне сховище для подальшого знищення, причому, НБУ не буде відшкодовувати пред'явникам і банкам вартість підроблених і неплатіжних банкнот.
Нагадаємо, зараз в обігу перебувають банкноти і монети номіналом 1 гривня, а також банкноти номіналом 2, 5, 10, 20, 50, 100 й 200 гривень.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас