Депутати на дадуть грошей на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати на дадуть грошей на житло

Казна та Політика
179
Голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності Верховної Ради Олександр Єфремов (фракція Партії регіонів) спростовує інформацію про намір виділити додаткові кошти на будівництво житла для народних депутатів.
За його словами, кошторис, що залишилася в спадщину від попереднього скликання ВР, є незатвердженим. У зв'язку із цим регламентний комітет зажадав всі необхідні документи, які б підтверджували кожну статтю витрат.
Єфремов сказав, що коли будуть отримані ці документи, комітет вивчить їх протягом серпня і у вересні зможе розглянути кошторис ВР і затвердити її на своєму засіданні.
Голова комітету відзначив, що інформація щодо збільшення засобів на будівництво житла для депутатів не відповідає дійсності. За його словами, будується один будинок на 49 квартир і гроші на його будівництво були виділені раніше.
Все інше, як сказав Єфремов, є лише в проекті, для подальшого будівництва не виділені навіть земельні ділянки, тому «це надумана тема, і вона не відповідає дійсності».
Що стосується транспорту для депутатів, то голова комітету сказав, що обговорювалося питання «щодо пересувань спікера Верховної Ради».
Єфремов сказав, що кошти у квітні виділені ще депутатами минулого скликання, і сьогодні гроші в бюджеті парламенту на ці статті не передбачені.
Як повідомлялось, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що депутати Верховної Ради збільшили витрати на фінансування всіх пільг, пов'язаних із транспортними та житлово-комунальними послугами.
«Ми перевірили всі документи, це офіційні документи, офіційні підписи. Згідно із цими документами, 2 млн. грн. передбачається виділити на транспортні та житлово-комунальні пільги, 1 млн. грн. - на надання голові Верховної Ради особистого літака, 5 млн. грн. - на оздоровлення народних депутатів. Це перекручення і ненаситність, що нічим не можна задовольнити», - сказала вона. За словами Тимошенко, передбачається, що кожний з депутатів одержить у середньому 350 тис. грн. як компенсація при відмові від квартири або на одержання квартири у власність.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас