Банк "Хрещатик" залучив синдикований кредит на 25 млн дол. США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Хрещатик" залучив синдикований кредит на 25 млн дол. США

Валюта
220
ВАТ КБ «Хрещатик» 20 липня 2006 р. підписав кредитну угоду про залучення другого синдикованого кредиту від зарубіжних банків у розмірі 25 млн доларів США терміном на один рік з можливістю пролонгації на річний термін.
Залучені кошти будуть спрямовані банком на кредитування клієнтів, зокрема зовнішньоекономічних операцій, інвестування у програми роздрібного кредитування та фінансування спеціальних бюджетних програм міста Києва у галузях будівництва, транспорту, інфраструктури та комунальних послуг.
Організатором та агентом синдикату виступила Лондонська філія ВестЛБ АГ (WestLB AG, London Branch), кредиторами — BayernLB Group (BayernLB and MKB Bank Nyrt.), Hypo Alde-Adria Bank International AG, SC Parex banka, Habibson Bank Limited, Bank Austria, Finansbank (Holland) N.V., Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG.
Відсоткова ставка по залученому кредиту становить LIBOR+2,8%. Як відзначив голова Правління банку Дмитро Гриджук, «ми вже вдруге залучаємо ресурси шляхом синдикованої позики. У листопаді 2005 року ми залучили 16 млн доларів під ставку LIBOR+3,0%, сьогодні – 25 млн дол. під LIBOR+2,8%. Крім того, збільшилася кількість іноземних фінансових установ, що виступили учасниками нашого синдикату. Все це свідчить про зростання довіри до нас з боку кредиторів та іноземних партнерів, а відповідно – і до поліпшення якості нашого банку. Збільшення обсягів зовнішнього фінансування – складова довгострокової стратегії банку, яка дає можливість залучати довгострокові дешеві ресурси з метою фінансування наших клієнтів».
Відповідно до прийнятої стратегії банк восени 2006 року планує здійснити дебютний випуск єврооблігацій на міжнародних ринках капіталу.
За матеріалами:
Хрещатик
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас