Нацбанк України ввів монету "Володимира Чехинського" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України ввів монету "Володимира Чехинського"

Валюта
252
Національний банк України (НБУ), продовжуючи серію "Видатні особистості України", вводить в обіг з 19 липня 2006 року ювілейну монету номіналом 2 грн., присвячену 130-річчю від дня народження українського державного й політичного діяча Володимира Чехивского.
Як повідомляється на офіційному сайті НБУ, монета виготовлена з нейзильберу, якість - "спеціальний анциркулейтед" , маса - 12,8 м, діаметр - 31 мм, тираж - 30 тис.шт.
Художники - Володимир Демьяненко (аверс), Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук (реверс). Скульптори - Володимир Демьяненко, Володимир Атаманчук.
Ювілейна монета номіналом 2 грн. є дійсними платіжними коштами України й обов'язкова до прийому без будь-яких обмежень за її номінальною вартостю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, внески, акредитиви та для переказів.
В.Чехивский - український державний і політичний діяч, з ініціативи якого уряд Української народної республіки 1 січня 1919 року проголосило автокефалію Української автокефальної православної церкви
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас